Ziua în care se nasc cei mai mulți oameni. Cât de comună este ziua ta de naștere

Cât de comună este ziua ta de naștere. Iată care sunt zilele în care se nasc cei mai mulți oameni, la nivel global.

22 sept. 2023, 18:58
Ziua în care se nasc cei mai mulți oameni. Cât de comună este ziua ta de naștere
Care sunt cele mai comune zile de naștere

Atunci când vorbim despre zilele de naștere, e bine de știut că există perioade mult mai aglomerate decât altele. Acestea coincid cu perioade în care, istoric vorbind, hrana era abundentă și vremea mai plăcută. La polul opus se află lunile cu temperaturi extreme, în care sursele de hrană erau mai rare.

Chiar dacă în societatea modernă hrana nu mai este atât de greu de obținut, în cele mai multe cazuri, aceste tendințe s-au păstrat, scrie Daily Mail.

Citește și: Ora de iarnă 2023. Când se dau ceasurile din România în urmă cu o oră

La nivel mondial, există câteva tendințe clare atunci când vine vorba de zilele de naștere.

25 decembrie, ziua Crăciunului în multe culturi, este una dintre zilele cu cele mai puține zile de naștere. 24 și 31 decembrie intră și ele în aceași categorie.

La nivel mondial, cei mai mulți copii se nasc pe 9 septembrie. În top, ziua e urmată de 19, 12, 17 și 10 septembrie. După aceea urmează 7 iulie, singura zi de naștere din această lună care se află în top 10 cele mai comune. Celelalte poziții sunt ocupate de 20, 15, 16 și 18 septembrie.

La nivel mondial, lunile în care au loc cele mai multe nașteri sunt august, iulie, octombrie, mai și septembrie. La polul opus se află luna decembrie, cu 27 și 25 fiind în topul zilelor în care au loc cele mai puține nașteri. Aceste dăți sunt urmate de 1 ianuarie, 24 decembrie, 1 și 13 aprilie, 2 ianuarie, 30 noiembrie și 28 decembrie.

Citește și: Planta care se roagă pentru casă. Cum se păstrează sănătoasă și rezistentă toată iarna. Puțini știu acest truc

Cu toate astea, există mici diferențe de la o țară la alta. De exemplu, în Marea Britanie cea mai comună dată de naștere e 26 septembrie, urmată de 25, 24, 27 și 30 din aceeași lună.

În SUA, cea mai comună zi de naștere e 16 septembrie, urmată de 9 septembrie. În septembrie au loc cele mai multe nașteri, la nivel global. Există și data de 29 februarie, în care, teoretic, au loc cele mai puține nașteri la nivel mondial, dar cum 29 februarie are loc doar în ani bisecți, reprezintă o anomalie statistică.

Cum o sarcină durează, în medie, 40 de săptămâni, trebuie să amintim că Crăciunul are loc la aproximativ 39 de de săptămâni înainte de unele dintre cele mai comune zile de naștere.