Ziua în slujba statului, seara între hore și sârbe! Povestea impresionantă Roxanei, jandarmerița care în timpul liber cântă în corul bisericii și la nunți

Viitorul României este pe mâini bune și asta pentru că țara noastră este plină de tineri minunați și talentați care au ceva de spus și de arătat. Roxana este unul dintre acei copii frumoși și buni ai țării noastre, care peste ani va fi un pilon de bază în societate.

25 aug. 2023, 10:25
Ziua în slujba statului, seara între hore și sârbe! Povestea impresionantă Roxanei, jandarmerița care în timpul liber cântă în corul bisericii și la nunți
Ziua în slujba statului, seara între hore și sârbe! Povestea impresionantă Roxanei, jandarmerița care în timpul liber cântă în corul bisericii și la nunți

Povestea impresionantă Roxanei, jandarmerița care în timpul liber cântă în corul bisericii și la nunți. Ziua este în slujba statului, noaptea îi înveselește pe oameni la spectacole și nunți, iar duminica le alină sufletele credincioșilor cu rugăciunile pe care le ridică la cer din strana bisericii.

Citește și Povestea uluitoare a interlopului din Militari ajuns călugăr în Muntele Athos. Mădălin spărgea locuințe, fura și făcea legea în Sectorul 6, iar acum se roagă pentru oameni în pustietate

Povestea impresionantă Roxanei, jandarmerița care în timpul liber cântă în corul bisericii și la nunți

Povestea uluitoare a Roxanei a început atunci când a mers pentru prima dată la corul bisericii, unde i-a fost remarcată vocea melodioasă.

La recomandarea preotului, fata a urmat mai multe cursuri de specialitate, după care a mers la diverse concursuri, unde a obținut foarte multe premii și aprecieri.

Deși toată lumea se aștepta ca Roxana să meargă pe drumul muzicii, aceștia au rămas surprinși atunci când fata a decis să îmbrace uniforma de jandarm.

În prezent, tânăra este elevă a Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, unde desfășoară stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

”Încurajată de mama, am început prima dată să cânt în corul bisericii din satul natal. După ce oameni cu experiență în domeniul muzical au constat că am o voce bună, m-au îndemnat să mă perfecționez într-o școală populară de artă din municipiul Botoșani. Zis și făcut! Mama m-a sprijinit foarte mult în cariera muzicală. Anii au trecut, iar la terminarea clasei a VIII-a am ales să îmi continui studiile în muzică, pentru ca asta mă definea, așa ca am candidat și am fost admisă la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”. În tot acest timp, am participat la diferite concursuri, la care am obținut diferite premii, de la locul 1 până la locul 3. După terminarea liceului, am fost admisă la Universitatea Naționala de Arte ”George Enescu” Iasi, dar din cauza pandemiei de COVID-19 și a unor probleme personale, am fost nevoită sa îngheț anul și să continui ulterior cursurile”, a mărturisit Roxana, potrivit știriBotoșani.
Roxana a mărturisit că atunci când era mică își dorea să devină polițistă, însă acum se bucură că a luat decizia de a deveni jandarm. Mai mult, tânăra a dezvăluit că de și meseria de jandarm o definește, nu a renunțat nici la muzica populară.

”De mică, visul meu a fost să devin polițistă, însă Dumnezeu a lucrat altfel în privința mea. Cred că mi-a văzut puterea și potențialul și a vrut să mă încerce puțin mai mult. După un an de pauză, am fost admisă ca rezervist-voluntar în Ministerul Apărării Naționale, cu stagiul de două luni în orașul Turda, județul Cluj (…) Mi-am dat silința pentru a reuși și am devenit elev jandarm. Vreau să vă spun că iubesc această meserie, simt că mă definește și aici e locul cel mai potrivit pentru mine. Chiar dacă inițiativa a venit doar din partea mea, mama m-a sprijinit în continuare la fel de mult ca în muzică”, a mai spus cu jandarmerița.

În aceste momente, tânăra așteaptă cu nerăbdare terminarea stagiului de practică și examenele de absolvire pentru ca pe viitor să lupte pentru o lume mai bună.

”Abia aștept să obțin calificativul “reușit” la toate materiile și mi-aș dori foarte mult ca, la repartiție, să lucrez în domeniul ordinii și siguranței publice. Scopul meu este să acumulez experiență, să mă disting profesional alături de cei mai buni colegi jandarmi și să fac o lume mai bună prin aportul meu”, a conchis tânăra.

Citește și Povestea emoționantă de iubire dintre Dana Roba și noul ei iubit. S-au reîndrăgostit după 14 ani, în timp ce ea era pe patul de spital