ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR. Cât costă o escapadă de Valetine’s Day în străinătate

Cei care vor să îşi surprindă plăcut iubita sau iubitul de Ziua Îndrăgostiţilor pot cumpăra un pachet turistic de câteva zile în străinătate. Agenţiile se bat în oferte cu pachete special concepute pentru Valentine's Day pe destinaţiile Italia, Franţa sau Spania. 

06 feb. 2015, 07:21
ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR. Cât costă o escapadă de Valetine’s Day în străinătate

Preţul pentru o escapadă de Valentine’s Day în Franţa este de 319 euro de persoană. City break-ul va fi în Paris, iar sejurul este de 4 zile şi cazare 3 nopţi de cazare. Cazarea se va face, potrivit zepelintour.ro, în hotel de 3 stele, micul dejun va fi inclus, iar transportul se va face cu avionul. 

Citeşte Valentine’s Day: Ce crede EL despre Ziua Îndrăgostiţilor, în funcţie de zodie

Cei care sunt dispuşi să locuiască pe parcursul vacanţei într-un hotel cu mai puţine stele o pot face şi pentru mai puţini bani. Potrivit infoturism.ro, un city break la Paris, cu 3 nopţi de cazare, într-un hotel de 2 stele şi cu mic dejun inclus, costă 188 de euro de persoană. Excursia include transportul cu avionul. 

Valentines Day în Italia

Potrivit ztour-travel.ro, o vacanţă de 5 zile şi patru nopţi de cazare în Italia, Milano, într-un hotel de 2 stele, în perioada Valentine’s Day, costă 195 de euro de persoană. Pachetul turistic include şi transportul cu avionul. Cuplurile care vrea să meargă în oraşul îndrăgostiţilor, Veneţia, trebuie să scoată din buzunar 500 de euro de persoană. Un sejur cu 3 nopţi de cazare într-un hotel de 5 stele din Veneţia, potrivit turex.ro, costă 509 euro de persoană, iar pachetul include transportul cu avionul, taxele de aeroport, iar turiştii vor beneficia de mic dejun.  

Ziua îndrăgostiţilor în Spania

O vacanţă în Spania, în perioada sfântului Valentin, costă 175 de euro de persoană, potrivit infoturism.ro. Vacanţa include transportul cu avionul, 3 nopţi de cazare şi transport cu avionul, în perioada 13-16 februarie. 

Valentine’s Day este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie, scrie ro.wikipedia.org.

Citeşte şi Valentine’s Day: Iată cele mai ingenioase activităţi de cuplu pentru Ziua Îndrăgostiţilor

Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiților galezi. În Franța, o țară tradițional catolică, Valentine’s Day este cunoscută simplu drept Sfantul Valentin și este sarbatorită ca în restul țărilor occidentale. În Danemarca și Norvegia 14 februarie este cunoscută ca „Valentinsdag”. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

În Suedia este numită ziua tuturor inimilor. Nu este o sărbătoare oficială. În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească. Ziua îndrăgostiților a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii și pe câmpuri. Este de asemenea spus ca păsările se căsătoresc în această zi. Cu siguranță, numai de curând este sărbătorită ca Ziua iubirii. Ziua iubirii este tradițional 12 martie, ziua Sf. Gregor.

În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste.

România a început să sărbătorească și Valentine’s Day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională. Aceasta a dus la un val de critici din partea mai multor grupuri, persoane reputate, instituții. Organizația naționalisă Noua Dreaptă condamnă sărbătorirea Valentine’s Day în România ca fiind o activitate superficială, comercialistă, un kitsch importat din Occident.