Ziua Internațională a Femeii. Zambila, cea mai căutată floare de 8 Martie. Prețurile au crescut și cu 30%, față de anul trecut

În ultimele zile, piețele și serele s-au umplut de flori. În continuare, zambilele rămân florile preferate pe care domnii aleg să le ofere doamnelor și domnișoarelor de Ziua Internațională a Femeii.

08 mart. 2023, 09:28
Ziua Internațională a Femeii. Zambila, cea mai căutată floare de 8 Martie. Prețurile au crescut și cu 30%, față de anul trecut
Ziua Internațională a Femeii. Zambila, cea mai căutată floare de 8 Martie

Ziua Internațională a Femeii. Zambila, cea mai căutată floare de 8 Martie. Zilele acestea, cele mai vândute zambile au fost cele în ghiveci, iar culorile galben și portocaliu s-au numărat printre preferatele românilor.

Citește și Mesaje de 8 martie 2023. Trimite cele mai frumoase felicitări de Ziua Internaţională a Femeii

Ziua Internațională a Femeii. Zambila, cea mai căutată floare de 8 Martie

Însă, la mare căutare au rămas și culorile albastru, alb, roşu sau mov.

Prețurile zambilelor în acest an, variază de la 8 lei firul la 250 de lei buchetul.

Din păcate, prețurile zambilelor au crescut în unele locuri chiar și cu 20-30%, față de anul precedent.

Adrian Iliescu este un producător de zambile care a scos la vânzare chiar cu o zi înainte de Ziua Internațională a Femeii, 16 mii de zambile, dublu faţă de anul trecut și în ciuda prețurilor ridicate, acestea s-au epuizat imediat.

”Spre uimirea noastră chiar rămânem fără flori de pe data de 8 martie. Le terminăm astăzi aproape pe toate”, a declarat Adrian Ilienescu, producător zambile.

Prețul zambilelor a crescut în toată țara. În pieţele din Târgu Jiu, de exemplu, preţul unei zambile porneşte de la 10 lei însă, cine vrea un cadou mai aparte, poate opta pentru o zambilă în ghiveci, această costă chiar și  35 de lei. Cu toate acestea, în serele și piețele din vestul ţării românii pot să găsească zambilele mult mai ieftine.

”Direct din seră s-au vândut cu 8 lei. Este un avantaj pentru că rămâne de pe un an pe altul. Cei care stau la casă, pot să o planteze în grădină. La preţurile din ziua de azi, o dată pe an merge, de 8 martie îţi permiţi, dar aşa, sunt cam scumpuţe”, a declarat Larisa Onaca, administrator seră.

În perioada 1 – 8 martie, specialiștii spun că vânzările de flori la nivelul întregii țări vor ajunge la 32 de milioane de euro, o treime din cifra de afaceri a celor o mie de producători de flori din România.

Citește și Calendar ortodox 8 martie 2023. Sfântul Teofilact din Nicomidia, binefăcătorul celor aflați în dureri, necazuri și nevoi. Rugăciune către Sfântul Teofilact pentru sănătate