Ziua Mondială a Mediului, marcată în 14 unităţi de învăţământ din Capitală

Ziua Mondială a Mediului va fi marcată în 14 unităţi de învăţământ din Bucureşti, în perioada 3 - 7 iunie, printr-o serie de acţiuni educative precum lecţii interactive, concursuri pe echipe, ateliere creative, jocuri de rol.

03 iun. 2013, 17:36
Ziua Mondială a Mediului, marcată în 14 unităţi de învăţământ din Capitală

Potrivit unui comunicat al PMB remis luni Agerpres, tema de anul acesta „Gândeşte, Mănâncă, Salvează!” are ca scop principal combaterea risipei de alimente, justificată de faptul că peste un miliard de tone de alimente se aruncă anual.

Aceasta va fi dezbătută cu elevii de liceu şi de şcoala generală. Copiii mai mici, din grădiniţe şi clasele I, vor participa la ateliere creative de hârtie reciclată manual şi de origami, susţinute în parteneriat cu asociaţia alt.F.E.L.

Ziua Mondială a Mediului, celebrată în fiecare an pe data de 5 iunie, este una dintre principalele acţiuni prin care Organizaţia Naţiunilor Unite promovează, pe plan mondial, conştientizarea asupra importanţei implicării omului în protecţia mediului şi doreşte îmbunătăţirea metodelor de a acţiona în favoarea acestuia.

Totodată, este un prilej binevenit pentru a sublinia faptul că tot ceea ce ne înconjoară este responsabilitatea noastră, a tuturor„, se arată în comunicatul PMB.