Ziua Naţională a Pădurii, promulgată de preşedintele Iohannis

Ziua Națională a Pădurii a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Aceasta se va sărbători pe 25 martie. În această zi, autorităţile publice locale şi organizaţiile neguvernamentale pot organiza o serie de manifestări şi acţiuni publice dedicate acestei zile. Scopul este de a creşte gradul de responsabilizare asupra rolului pădurii.

20 mart. 2017, 18:45
Ziua Naţională a Pădurii, promulgată de preşedintele Iohannis

Adoptat în luna februarie de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, Ziua naţională a pădurilor este instituită în data de 25 martie, cu scopul de a creşte gradul de responsabilizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare, potrivit proiectului de lege.

Ziua naţională a pădurilor este instituită în data de 25 martie, cu scopul de a creşte gradul de responsabilizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare, scrie libertatea.ro.

Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, administratorii pădurilor proprietate publică a statului, ocoalele silvice private, împreună cu autorităţile publice locale şi organizaţiile neguvernamentale, pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi Zilei naţionale a pădurilor, prevede legea.

Ziua internațională a pădurilor este marcată, la nivel mondial, în fiecare an la data de 21 martie. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția A/RES/67/200 din 21 decembrie 2012, prin care a declarat aniversarea acestei zile începând din 2013, cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra gestionării, conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generațiilor prezente și viitoare.

ONU recomandă statelor membre să organizeze acțiuni pentru reconstituirea pădurilor de toate tipurile, prin organizarea unor campanii de plantare a arborilor.

Citeşte şi Caz unic în România: O instanţă suspendă acordul de mediu pentru o carieră de cărbune, salvând 500 ha de pădure