ZIUA NAŢIONALĂ a României. 1 Decembrie 2015. LA MULŢI ANI, ROMÂNI! VIDEO

ZIUA NAŢIONALĂ a României 2015. Românii sărbătoresc astăzi 97 de ani de la Marea Unire. Parada tradiţională de Ziua Naţională începe la ora 11.00, în Piaţa Constituţiei,  la eveniment fiind aşteptaţi actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, dar şi cei trei foşti şefi de stat. De la ora 10.00, Iohannis va transmite românilor de la Cotroceni un mesaj, fiind o premieră în perioada post-decembristă. Ziua României este şi ziua România TV.  România TV împlineşte astăzi 4 ani.

RomaniaTV.net
01 dec. 2015, 06:15

ZIUA NAŢIONALĂ a României 2015. În urmĂ cu 97 de ani, prin hotararea Marii Adunari Nationale intrunita la Alba Iulia se infaptuia statul national unitar roman. 1 Decembrie 1918 a fost momentul hotarator in istoria neamului nostru in care tara noastra si-a reintregit granitele si s-a indeplinit dorinta romanilor de a trai liberi si uniti.

In fiecare an la Bucuresti, in orasul unirii, la Alba Iulia la Catedrala Reintregirii sau Incoronarii, dar si in toate orasele mari din intreaga tara au loc parade militare, manifestari culturale si ceremonii prilejuite de aniversarea acestei zile, evenimente care ii reunesc alaturi pe romanii de pretutindeni.

ZIUA NAŢIONALĂ 2015. Parada traditionala de Ziua Nationala incepe la ora 11 in Piata Constitutiei si va dura aproximativ o ora. Vor participa peste 2.600 de militari si specialisti, cu 360 de echipamente militare (tancuri, masini, etc), din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Politia Locala Bucuresti.

CITEŞTE ŞI Cioloş, MESAJ pentru ROMÂNI cu ocaziei Zilei Naţionale: Vrem o ţară cu care să ne MÂNDRIM şi pentru PREZENTUL ei

Militarilor romani li se vor adauga detasamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia. Tot in Bucuresti, la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I, va avea loc incepand cu ora 8.00, o ceremonie militara de depuneri de coroane si jerbe de flori. De asemenea, se vor organiza ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori in garnizoanele din tara unde sunt dislocate mari unitati si unitati militare.

Cu ocazia Zilei Nationale, Drapelul tricolor va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale ale Fortelor Navale se va ridica Marele Pavoaz. Presedintele Klaus Iohannis va participa marti la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei in Bucuresti, la care va fi prezent si premierul Dacian Ciolos. De asemenea, la paradă vor asista şi cei trei fosti sefi de stat, Traian Băsescu, Emil Constantinescu si Ion Iliescu, relatează România TV.

ZIUA NAŢIONALĂ a României 2015. Preşedintele Klaus Iohannis va transmite, de la ora 10.00, de la Palatul Cotroceni, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale de României, a anunţat Administraţia Prezidenţială. La ora 14.00, preşedintele va susţine, de la Palatul Cotroceni, o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatre de operaţii.

Tot de Ziua Naţională a României, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni va avea loc ceremonia de înaintare în grad a unor ofițeri cu ocazia Zilei Naționale a României. O oră mai târziu, la 16.00, în Sala Unirii din Palatul Cotroceni, va fi organizată o ceremonie de decorare a unor membri ai Academiei Române, a postului „Radio France Internationale România”, precum și a reprezentanților Agenției Spațiale Române (ROSA).

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis se va adresa românilor, de la Palatul Cotroceni, de ZIUA NAŢIONALĂ

Ceremonie militară la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I

În Bucureşti, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I are loc, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori. De asemenea, se vor organiza ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori în garnizoanele din ţară unde sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

De Ziua Naţională, drapelul tricolor va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

ZIUA NAŢIONALĂ a României 2015. Guvernul României organizează Ziua Porţilor Deschise la Palatul Victoria, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Palatul Victoria își va deschide porțile pe 1 Decembrie – Ziua Națională a României, între orele 11.00 – 16.00. Primul-ministru Dacian Cioloș, viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Victoria-Violeta Alexandru, șeful Cancelariei Primului-ministru Ioan Dragoș Tudorache și secretarul General al Guvernului, Sorin Sergiu Chelmu vor fi gazdele românilor care doresc să viziteze clădirea Guvernului.

ZIUA NAŢIONALĂ a României 2015. Romania isi sarbatoreste Ziua Nationala la 1 Decembrie de 25 de ani. In 1990 Parlamentul a hotarat ca ziua de 1 Decembrie sa devina Ziua Nationala a Romaniei.


loading...
Partenerii noștri