ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Mii de angajaţi ai MAI vor acţiona de 1 decembrie pentru a menţine ordinea publică

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona de 1 decembrie pentru ca manifestările publice prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României să se desfăşoare în condiţii de linişte şi siguranţă, informează un comunicat de presă al ministerului.

30 nov. 2014, 10:41
ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Mii de angajaţi ai MAI vor acţiona de 1 decembrie pentru a menţine ordinea publică

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Luni, 1 decembrie, de Ziua Naţională a României vor fi organizate în Bucureşti şi în municipiile reşedinţă de judeţ ceremonii şi parade militare, precum şi spectacole cultural-artistice în scopul cinstirii eroilor neamului.

Potrivit MAI, în întreaga ţară vor fi la datorie aproape 10.000 de poliţişti, pentru ca aceste manifestări să se desfăşoare în condiţii de ordine şi siguranţă publică.

De asemenea, peste 5.000 de jandarmi, cu 500 de mijloace tehnice, vor asigura măsurile de ordine publică în contextul sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie. În plus, 3.000 de poliţişti de frontieră vor veghea la frontiera de stat a României, iar intervenţiile în situaţii de urgenţă vor fi asigurate de peste 7.600 de pompieri.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătiţi să desfăşoare, în cooperare cu S.M.U.R.D., misiuni medicale de urgenţă, precum şi să acorde sprijin aerian structurilor operative.

Totodată, cu ocazia Zilei Naţionale a României, 600 de poliţişti, jandarmi, poliţiştii de frontieră şi pompieri, cu o sută de mijloace tehnice, vor participa la parada militară organizată în municipiul Bucureşti.

Ziua Naţională a României. Preşedintele ales, Klaus Iohannis, va fi prezent de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, unde va participa la o parte dintre manifestările oficiale organizate cu acest prilej.

Ziua Naţională a României. Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Teodor Atanasiu, senator de Alba, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele ales, Klaus Iohannis, va ajunge luni la Alba Iulia în jurul orelor 11,00, când va depune coroane de flori la busturile Regilor Ferdinand şi Maria. Klaus Iohannis va asista la Te Deum-ul oficiat la Catedrala Reîntregirii şi la parada militară, după care va acorda, la sediul Primăriei Alba Iulia, un interviu pentru presa străină, a precizat Teodor Atanasiu.

Manifestările oficiale vor debuta luni la Aba Iulia la orele 9,30, cu depuneri de coroane la statuile lui Ionel Brătianu şi Iuliu Maniu, urmate la 10,15 de depuneri de jerbe de flori la busturile Regilor Ferdinand şi Maria, iar la 10,30 la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul. La orele 11,00 este programată, pe terasa Sălii Uniri, primirea soliilor din cetăţile de scaun. Te-Deum-ul va începe la orele 12,00, urmând ca parada militară să se desfăşoare începând cu 12,30.

Peste 520.000 de lei au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Alba Iulia pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi împlinirii a 96 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

1 DECEMBRIE. Unde petrec românii Ziua Naţională a României. Cât costă un pachet turistic pe Valea Prahovei

Prognoza de specialitate relevă faptul că, la nivel naţional, în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie, vremea va fi închisă, cu precipitaţii mixte şi mai ales ninsori în zona montană.

PROGNOZA METEO. Ziua Naţională a României şi începutul calendaristic al iernii vin într-adevăr cu vreme de iarnă. Luni, norii acoperă jumătatea de sud-vest a ţării, unde aduc precipitaţii pe arii extinse, ploi mai ales în Banat şi în Crişana, îndeosebi ninsori în Oltenia şi  mai ales seara şi noaptea în Muntenia, în timp ce în Transilvania şi în Dobrogea aşteptăm precipitaţii mixte, aşa că pe arii restrânse se va forma polei. Vântul începe să crească în intensitate, suflă mai tare în Banat, iar spre seară şi noaptea prinde putere în Oltenia şi bună parte a Munteniei. Maximele vor fi între -5 şi 7 grade. Marţi şi miercuri şi pe arii ceva mai restrânse continuă să ningă în mare parte a ţării, în vest mai cad precipitaţii mixte timp în care şi vântul mai are intensificări, apoi vremea se mai domoleşte.