ZIUA NAŢIONALĂ. Carmen Dan, ministrul de Interne: 1 Decembrie înseamnă, înainte de toate, solidaritate

1 Decembrie înseamnă "solidaritate", este ziua în care "suntem chemați să arătăm că avem înțelepciunea de a alege bucuria unei zile de sărbătoare și nu patima sau resentimentele", a afirmat, vineri, ministrul de Interne, Carmen Dan, în mesajul cu prilejul Zilei Naționale.

01 dec. 2017, 07:19
ZIUA NAŢIONALĂ. Carmen Dan, ministrul de Interne: 1 Decembrie înseamnă, înainte de toate, solidaritate

„Stimați români, 1 Decembrie înseamnă, înainte de toate, solidaritate. 1 Decembrie este ziua în care noi sărbătorim ceea ce ne unește ca popor, dovedind că avem puterea să lăsăm deoparte ceea ce ne dezbină. Este ziua în care noi suntem chemați să arătăm că avem înțelepciunea de a alege bucuria unei zile de sărbătoare și nu patima sau resentimentele. Este ziua în care noi putem arăta că prețuim istoria, că împărtășim aceleași valori naționale și că avem aceeași dorință: binele acestei țări”, a arătat Carmen Dan în mesajul video postat pe Facebook.

Totodată, ea a spus că 1 Decembrie este ziua în care ea își dorește „să privim spre viitor, să depășim ura și dezbinarea, să ne simțim mândri de istoria noastră și de numele de români”.

„Este ziua în care eu îmi doresc să privim spre viitor, să depășim ura și dezbinarea, să ne simțim mândri de istoria noastră și de numele de români. Astăzi, mai mult ca oricând, vă îndemn pe toți să păstrăm România în dreptul inimii, să ne amintim împreună să fim mai buni, să fim uniți, să respectăm și să păstrăm valorile și tradițiile pentru care strămoșii au luptat și ni le-au lăsat moștenire. Haideți să arătăm că 1 Decembrie este o astfel de zi. La mulți ani, români!La mulți ani, România!”, a transmis ministrul de Interne în mesajul cu prilejul Zilei Naționale.