Ziua porţilor deschise pentru copii la Parlament: Zici că suntem pe Arena Naţională!

Aproximativ 1.000 de copii, însoţiţi de părinţi şi profesori, au vizitat sâmbătă Palatul Parlamentului, cu ocazia Zilei "Porţilor deschise pentru copii". Micuţii s-au arătat încântaţi de sala de plen şi de biroul preşedintelui Liviu Dragnea, despre care au afirmat că este „o vedetă foarte la modă”, în condiţiile în care „a intrat în conflict cu toată lumea”, relatează News.ro.

RomaniaTV.net
27 mai 2017, 11:28
Ziua porţilor deschise pentru copii la Parlament: Zici că suntem pe Arena Naţională!

Încă de la primele ore ale dimineţii, sute de copii de toate vârstele şi-au început călătoria în clădirea Parlamentului, ei fiind extrem de impresionaţi de somptuozitatea sălilor, de candelabrele de cristal şi de statuile diferitelor personalităţi cu care nu au ratat ocazia să se fotografieze.

Copiii, însoţiţi de profesori şi părinţi, au venit din mai multe zone ale ţării, inclusiv din judeţele Teleorman, Prahova, Ialomiţa şi Dâmboviţa.

În circuitul turistic au fost incluse sălile “I.C. Brătianu”, „Al.I.Cuza”, „Nicolae Iorga”, „Nicolae Bălcescu”, „Spiru Haret” şi „I.G. Duca”, precum şi sala de plen şi cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Copiii au rămas impresionaţi de sala de plen a Camerei Deputaţilor, care i-a făcut să se simtă „ca pe Arena Naţională”.

„Cât de mare e camera! Zici că suntem pe Arena Naţională!”, a afirmat impresionat un băieţel.

„Foarte, foarte frumos. Îmi place foarte mult camera cum este făcută, este foarte mare, doar că deputaţii de aici stau în locuri. Nu am auzit că dorm (parlamentarii – n.r.). Visul meu a devenit realitate”, a spus, la rândul său, o fetiţă.

Odată ajunşi în biroul lui Liviu Dragnea, copiii au avut posibilitatea să semneze o Hotărâre în calitate de „preşedinte” al Camerei Deputaţilor, care prevedea „vacanţă infinită”, „ciocolată şi îngheţată de la micul dejun”, singura datorie a lor fiind aceea de a se juca.