Ziua proceselor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Zi plină la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie. O serie de politicieni de prim rang, trimişi în judecată în dosare de corupţie, au termen în diferite procese.

06 sept. 2016, 06:06
Ziua proceselor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne şi vicepremier, are termen în procesul în care a fost trimis în judecată alături de mai mulţi foşti şefi ai poliţiei în dosarul Limuzina, pentru cheltuirea abuzivă a bugetului Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului de Interne.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, are termen în procesul în care este trimis în judecată pentru abuz serviciu pentru angajarea a două femei la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, angajate care în realitate au muncit pentru organizaţia locală a partidului.

Cristian David, fostul ministru de Interne, are termen în procesul în care este acuzat de luare de mită pentru intermedierea unei retrocedări abuzive de teren, afacere în care este judecat şi fostul prefect de Buzău, Cristinel Bîgiu.

Fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, şi deputatul Sebastian Ghiţă au termen în procesul în care au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Senatorul Dan Şova are termen în procesul în care este trimis în judecată alături de Mihai Bălan pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu, în legătură cu încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu CET Govora.

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, au termen în procesul în care sunt trimşi în judecată pentru fapte de corupţie într-un dosar privind atribuirea unor contracte de lucrări.

Deputatul Mircea Roşca are termen în procesul în care este trimis în judecată, alături de alţi inculpaţi, pentru fapte de corupţie.

De asemenea, tot marţi are termen şi procesul în care Beke Istvan Attila şi Szőcs Zoltán au fost trimişi în judecată pentru punerea la cale a unui atentat cu explozibili în Târgu Seciuesc, atentat dejucat înainte de a fi pus în aplicare, de 1 Decembrie 2015.