Ziua Recunoştinţei în SUA. Americanii au ieşit pe străzi cu milioanele VIDEO

Sărbătoare mare joi în Statele Unite. Milioane de oameni au ieşit pe străzile din New York pentru a urmări grandioasa paradă de Ziua Recunoştinţei. Evenimentul a fost cu atât mai apreciat cu cât parada era pe punctul de a fi anulată din cauza furtunii violente care s-a abătut pe coasta de est a ţării.

29 nov. 2013, 10:18
Ziua Recunoştinţei în SUA. Americanii au ieşit pe străzi cu milioanele VIDEO

30 de care alegorice, 8.000 de participanţi şi, mai ales, 52 de baloane uriaşe reprezentând personaje îndrăgite au defilat la parada de Ziua Recunoştinţei în New York, informează România TV.

„Am mers prin ploaie şi am urmărit cum sunt umflate baloanele, sperând că vor zbura. Sunt foarte uimit”, a spus un american.

Milioane de oameni au ieşit pe străzile din New York, mare parte din ei pentru cumpărăturile de Black Friday, în timp ce 50 de milioane de americani au preferat să urmărească parada la televizor.

„Aproximativ 3,5 milioane de oameni au ieşit pe ruta paradei, în ciuda temperaturilor scăzute, pentru a da startul sezonului de cumpărături”, a spus Marlie Hall, corespondent CBS News.

Evenimentul a fost cât pe ce să fie umbrit de vremea extremă. Furtuna Boreas a răvăşit coasta de est a ţării, iar mii de oameni au fost blocaţi în aeroporturi sau pe drumuri.

La Casa Albă atmosfera a fost însă relaxată. „În numele familiei Obama, Michelle, Malia, Sasha, Bo şi Sunny, cel mai nou membru al familiei, vreau să vă urez o Zi a Recunoştinţei fericită!”, a fost mesajul preşedintelui Barack Obama, pentru americani.

În mod tradiţional, Ziua Recunoştinţei este ocazia folosită de americani pentru a se reuni cu familia. În fiecare an, peste 43 de milioane de americani zboară din toate colţurile ţării spre casele lor ca să-şi vadă rudele.