ZIUA RECUNOŞTINŢEI: Obama a graţiat curcanul Popcorn de Thanksgiving

Publicat: Joi, 28 Noiembrie 2013 09:26 // Actualizat: Joi, 28 Noiembrie 2013 09:26 // Sursa: romaniatv.net

Președintele SUA, Barack Obama, a grațiat simbolic miercuri un curcan, cu ocazia sărbătoririi Zilei Recunoștinței, tradiție folclorică înrădăcinată la Casa Albă, relatează AFP.

Președinția, postul unde ai cea mai mare putere din lume, este asociată cu numeroase responsabilități formidabile și solemne, dar nu este cazul aici', a asigurat Obama în cursul unei scurte ceremonii la intrarea nordică a Casei Albe, având alături un curcan alb de 17 kg numită Popcorn.

Popcorn a fost preferat lui Caramel în urma unei consultări organizate de Casa Albă prin rețelele de socializare Facebook și Twitter, a dezvăluit Obama, flancat de fiicele sale adolescente Sasha și Malia, ale căror surâsuri păreau crispate.

Dar Caramel ' nu a pierdut vremea, ci este deja pe cale să strângă fonduri pentru viitoarea sa campanie', a glumit Obama, tocmai revenit acasă după trei zile de reuniuni electorale pe Coasta de Vest.

Dacă Popcorn a fost vedeta miercuri, beneficiind de binecuvântarea președintelui american, gest aproape pontifical în fața zecilor de camere de filmat, Caramel va fi de asemenea cruțat.

Cei doi curcani vor lua drumul casei lui George Washington, pe Muntele Vernon, la 20 km de capitala federală. Ele vor rămâne aici în timpul sărbătorilor, beneficiind apoi de o pensionare fericită într-o fermă istorică în Virginia.

Ziua Recunoștinței (Thanksgiving) este una dintre sărbătorile cele mai populare ale americanilor. Ea își află originile în primii ani ai colonizării actualului teritoriu al SUA în anii 1620, când — potrivit tradiției — europenii instalați de dată recentă au mulțumit lui Dumnezeu pentru abundența de grâne și ajutorul dat de indieni.

Această sărbătoare este o ocazie pentru mulți americani să se reunească în familie și ei parcurg adesea distanțe mari pentru un dineu cu meniu invariabil: curcan umplut, plăcintă de dovleac și pâine de porumb.

Circa 45 de milioane de curcani nu vor avea șansa lui Caramel și Popcorn și vor sfârși în farfurii.

Corporația crescătorilor americani de curcani are obiceiul să prezinte o pasăre președintelui încă din vremea lui Harry Truman, după cel de-al Doilea Război Mondial. Însă doar din timpul lui George Bush sr., în 1989, președinții au luat obiceiul de a-și exercita dreptul de grațiere pe o pasăre.AGERPRES

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Barack Obama Barack Obama Twitter caramel popcorn SUA Thanksgiving Ziua Recunoştinţei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 nov 11:20
...Zilei Recunoștinței, tradiție folclorică înrădăcinată la Casa Albă, relatează AFP. Citește mai departe…

...
28 nov 11:20
...Zilei Recunoștinței, tradiție folclorică înrădăcinată la Casa Albă, relatează AFP. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.7601
RON
23 May
noapte 13 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H