Noi demisii din PSD. Pro România mai câştigă doi deputaţi social-democraţi şi un primar UPDATE

Partidul pierde încă un parlamentar. Oana Silvia Vladuca deputat PSD de Dâmbovița trece la Pro România. De asemenea, primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, a anunţat că va demisiona din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD şi că se va alătura construcţiei politice a partidului Pro România, unde se va implica în campania pentru alegerile europarlamentare, scrie Agerpres.

RomaniaTV.net
01 feb. 2019, 10:28
Noi demisii din PSD. Pro România mai câştigă doi deputaţi social-democraţi şi un primar UPDATE

UPDATE. Încă o deputată părăsește PSD pentru patidul lui Victor Ponta. Plecarea lui Bogaciu este cel de-al doilea transfer de astăzi, după ce Oana Silvia Vlăducă, deputat PSD de Dâmbovița, a părăsit PSD pentru Pro România.

„Am hotărât să mă alătur echipei Pro România, deoarece aici este singurul loc unde se face o politică social-democrată autentică, în beneficiul oamenilor și nu al liderilor.

Cu fiecare zi care a trecut de la demisia mea din Partidul Social Democrat, mi-am întărit convingerea că am făcut un lucru bun și că doar așa îi voi putea reprezenta cu onestitate pe cetățenii din județul Ilfov care mi-au acordat voturile și încrederea lor. Cum aș putea acum să apar în fața lor, ca membră a unui partid care, prin guvernul pe care îl susține, condamnă Bucureștiul și întreaga zonă metropolitană la subdezvoltare?

Proiectele din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov, și altele asemenea referitoare la Zona Metropolitană, nu vor mai putea fi demarate în condițiile acestei subfinanțări, iar cetățenii din localitățile limitrofe Capitalei vor deveni victime colaterale într-un război politic care nu-i privește.

De aceea, asemeni altor colegi ai mei, consider că lucrurile în PSD se îndreaptă într-o direcție greșită și cum în interior nu sunt tolerate niciun fel de idei sau opinii contrare celor ale echipei actuale de conducere, singura soluție este construirea unei alternative în afara partidului. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, transmite deputata PSD de Ilfov  Alexandra Corina Bogaciu.

Ieri, deputatul Georgian Pop a decis să plece și el din PSD înspre Pro România. Aceeași decizie a luat-o, tot în cursul acestei săptămâni, și fostul premier Mihai Tudose.

Citeşte şi:  Georgian Pop pleacă din PSD şi se alătură Pro România

„Decizia pe care am luat-o astăzi vine după o lungă perioadă de reflecţie şi după consultări cu oamenii alături de care am făcut politică social-democrată în ultimii 20 de ani. Concluzia la care am ajuns este că după 20 de ani nu mă mai regăsesc în modul în care se face politică în PSD. Am făcut parte din echipa de conducere a PSD care a câştigat alegerile din 2016, am realizat un capitol important din programul de guvernare, dar, din păcate, viziunea mea politică diferă faţă de modul în care actuala echipă de conducere a înţeles să guverneze. Cei care conduc astăzi PSD nu înţeleg că prin politică trebuie să uneşti oamenii. Ei aleg ca prin politică să îi divizeze. De când este preşedintele PSD, Liviu Dragnea a divizat întreaga societate, inclusiv viaţa internă de partid”, a transmis Georgian Pop presei.

El precizează că este deputat ales în Bucureşti într-o echipă de oameni alături de care a lucrat cu plăcere.

„Din păcate, Liviu Dragnea a divizat inclusiv organizaţia de la Bucureşti şi a alimentat conflicte între colegi, între membrii aceleiaşi echipe, aşa cum nu s-a întâmplat niciodată. Ultimele 24 de ore sunt elocvente. Politica nu se face cu pumnul! Din păcate, politica pumnului în masă a dus ca PSD să fie astăzi un partid din ce în ce mai urât de oameni. Chiar şi de cei care în 2016 au votat acest partid. Mă alătur astăzi colegilor din Pro România pentru a construi o alternativă pentru cei care aşteaptă o guvernare eficientă şi profesionistă”, a adăugat Pop.