Zona de vest a Capitalei ar putea rămâne fără enegie electrică după ce au fost distruse două cabluri

Cartierele Militari, Drumul Taberei, zonele Cotroceni, Panduri şi zona centrală ar putea rămâne fără energie electrică. Enel Distribuţie Muntenia a informat autorităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) despre acest incident, pentru demararea unei anchete.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 20:24
Zona de vest a Capitalei ar putea rămâne fără enegie electrică după ce au fost distruse două cabluri

Cartierele Militari, Drumul Taberei, zonele Cotroceni, Panduri şi zona centrală ar putea rămâne fără energie electrică, după ce au fost distruse două cabluri din galeria subterană edilitară 13 Septembrie, a anunţat Enel Distribuţie Muntenia, precizând că a informat MAI pentru a face o anchetă.

În data de 20 decembrie 2011, la ora 19.48 staţia de transformare 110/20 kV Răzoare a rămas nealimentată cu energie electrică, afectând consumatorul AFI PALACE timp de 27 minute. Acest lucru s-a produs datorită pătrunderii persoanelor neautorizate în galeria subterană edilitară 13 Septembrie şi a distrugerii a doua cabluri aferente LES 110kV Filaret – Răzoare„, se arată într-un comunicat de presă al Enel Distribuţie Muntenia, remis miercuri seară agenţiei Mediafax.

În urma acestor „acţiuni grave”, cele două linii electrice de 110 kV au devenit indisponibile, iar gradul de siguranţă în alimentarea cu energie electrică a scăzut în zona de vest a Capitalei şi este posibilă apariţia unor avarii, în cazul cărora timpul de remediere va fi mai mare, a precizat sursa citată.

Zonele care pot fi afectate din cauza acestui incident sunt cartierul Militari, cartierul Drumul Taberei, zona Cotroceni, zona Panduri şi parţial zona centrală, unde a fost declarată stare de alertă.

Echipele de intervenţie ale Enel Distribuţie Muntenia vor lucra în următoarele zile pentru a repara cablurile afectate. Pagubele iniţiale şi costurile de reparaţie sunt estimate la 600.000 de lei.

De asemenea, Enel Distribuţie Muntenia a informat autorităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) despre acest incident, pentru demararea unei anchete.

În aceste circumstanţe, recomandăm locuitorilor din zona de vest a Capitalei să acorde o atenţie deosebită eficientizării consumului de energie electrică astfel încât să nu se producă eventuale avarii cauzate de supraconsum care ar putea fi cu greu remediate, într-o perioadă mai lungă de timp„, a precizat Enel Distribuţie Muntenia.