Sarkozy-Merkel. Care sunt concluziile întâlnirii istorice de la Paris

Liderii Franţei şi Germaniei susţin că UE are nevoie de un tratat revizuit pentru a face faţă crizei din zona euro. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, după întrevederea avută luni cu cancelarul german Angela Merkel la Paris.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 15:27
Sarkozy-Merkel. Care sunt concluziile întâlnirii istorice de la Paris

Cei doi lideri sunt de părere că statelor din zona euro ar trebui să  le fie impuse mai multe verificări bugetare cât şi sancţiuni în cazul deficitelor.

Sarkozy a declarat că trebuie luate măsuri pentru astfel încât ceea ce s-a întâmplat în Europa „să nu se mai întâmple niciodată”, potrivit BBC.

Întrevederea de la Paris a avut loc în contextul summitului UE de vineri, considerat crucial pentru viitorul monedei unice.

Angela Merkel a declarat că Franţa şi Germania doresc „schimbări structurale care să fie mai presus de acordurile obişnuite”.

Cei doi lideri au mai declarat că vor ca schimbările făcute tratatului european să fie implementate de toate cele 27 de state membre, dar dacă asta nu este posibil, atunci să fie adoptate doar de cele 17 ţări din zona euro.