Zona Prelungirea Berceni şi linia de Centură a Capitalei sunt în continuare blocate

Cele două utilaje care lucrau la degajarea drumului din sudul Capitalei s-au înzăpezit, fiind solicitat sprijinul unităţii militare de pe Şoseaua Olteniţei, informează, joi, Primăria Sectorului 4.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 13:45
Zona Prelungirea Berceni şi linia de Centură a Capitalei sunt în continuare blocate

Comandamentul de Iarnă constituit la nivelul Sectorului 4 acţionează pentru remedierea şi soluţionarea mai multor probleme cauzate de viscol, drumurile de la periferia sectorului, zona Prelungirea Berceni şi linia de Centură a Capitalei fiind în continuare blocate.

„Toate efectivele responsabile cu deszăpezirea şi situaţiile de urgenţă din cadrul Primăriei Sectorului 4 se află la faţa locului, pentru a-i sprijini pe cei prinşi de viscol în zona respectivă”, se arată într-un comunicatul.

Cele două utilaje ale REBU care lucrau la degajarea căii rutiere s-au înzăpezit, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, solicitând sprijinul unităţii militare de pe Şoseaua Olteniţei.

Echipele Primăriei Sectorului 4 vor fi sprijinite de autovehicule 6×6 ale unităţii militare, dar şi de un utilaj 8×8, pus la dispoziţie de RATB, care să îi poată prelua pe oamenii blocaţi în maşini în zona Prelungirea Berceni.

Potrivit sursei citate, sunt afectate 17 autoturisme, patru tiruri, două camioane şi o macara, unii dintre ocupanţi părăsind maşinile, acestea fiind în grija Poliţiei Locale Sector 4.

Primăria Sectorului 4 a precizat că sunt cazuri în care oamenii nu vor să părăsescă zona, cu toate că riscă să rămână fără combustibil. Aceştia au fost sfătuiţi să meargă, escortaţi de echipele de intervenţie de la Poliţia Locale, către adăpostul amenajat în incinta sălii de sport a Liceului „Miron Nicolescu”, unde vor primi şi de o masă caldă.

În cazul în care sunt persoane care decid să rămână în maşini, Primăria Sectorului 4 le va pune la dispoziţie combustibil, ceai cald, cafea şi alimente.

Adresez un apel către cei care sunt în acest moment blocaţi în zona Prelungirea Berceni şi se tem să-şi părăsească maşinile. Poliţia Locală Sector 4 va monitoriza permanent zona, urmând să asigure paza maşinilor şi bunurilor din interiorul acestora. I-am desemnat direct responsabili. De asemenea, mai fac un apel către locuitorii Sectorului 4 ca, până la încetarea viscolului, să nu îşi folosească maşinile personale, pentru că riscă să rămână înzăpeziţi. Îi asigur că în cel mult 24 de ore de la încetarea viscolului, în Sectorul 4 se va circula în condiţii normale„, a declarat primarul Cristian Popescu-Piedone.

În Sectorul 4, până la ora 12.00, în 58 de locaţii au căzut 64 de arbori, iar cinci autoturisme care erau parcate pe Şoseaua Giurgiului, strada Cuţitul de Argint şi strada Voila au fost avariate.

Frecvenţa la cursuri este redusă în grădiniţele şi creşele Sectorului 4, deşi toate căile de acces către unităţile de învăţământ, precum şi accesul în incinta acestora sunt deblocate. În prezent se lucrează la degajarea căii de acces şi a curţii Spitalului Marie Curie, a precizat sursa citată.

Primăria precizează că toate asociaţiile de proprietari şi de locatari din Sectorul 4 au fost informate despre obligativitatea îndepărtării zăpezii şi gheţii din faţa imobilelor.

Reprezentanţii REBU acţionează cu cele 42 de utilaje şi cu toate echipele de lucrători, concomitent, atât pe marile bulevarde, cât şi pe străzile secundare şi aleile dintre blocuri.

Traficul rutier pe mai multe artere principale din Capitală va fi închis, alternativ, joi noapte, pentru deszăpezire şi curăţarea zăpezii de la marginea drumurilor, iar pe străzile laterale şi între blocuri vor fi împrăştiate manual substanţe antiderapante, a anunţat municipalitatea.

În Sectorul 4 va fi închisă Prelungirea Berceni, de la ora 20.30 până la ora 22.30, cu blocarea din ambele capete ale străzii.