Zona râului Bârlad unde s-au înecat doi elevi, supravegheată de Poliţia Locală

Zona râului Bârlad din apropierea Uzinei de Termoficare Urbană Vaslui, unde, joi, doi elevi s-au înecat în timp ce se aflau la scăldat, va fi supravegheată de Poliţia Locală pentru a preveni alte incidente de acest fel, a anunţat, vineri, conducerea Primăriei Vaslui.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 15:48
Zona râului Bârlad unde s-au înecat doi elevi, supravegheată de Poliţia Locală

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat că un echipaj al Poliţiei Locale va patrula pe sectorul de râu unde de obicei se scaldă copiii, fiind, de asemenea, montate panouri de avertizare.

„Chiar dacă respectivul curs de apă este în administrarea Companiei Apele Române, am dat dispoziţie ca un echipaj de la Poliţia Locală să patruleze pe sectorul de râu unde, de regulă, se scaldă copiii şi adolescenţii astfel încât să le interzică acestora să intre în apă. Patrularea se va face pe toată perioada sezonului cald, pe sectorul dintre cele două poduri de peste râul Bârlad pe care se ajunge în zona industrială a municipiului. De asemenea, vor fi montate şi panouri de avertizare prin care populaţia să fie informată asupra riscurilor la care se expune în cazul în care doreşte să se scalde”, a declarat primarul municipiului Vaslui.

Doi elevi de la Grupul Şcolar „Ion Mincu” Vaslui s-au înecat, joi, în râul Bârlad, pe un sector aflat pe teritoriul municipiului Vaslui.

Cei doi adolescenţi, în vârstă de 16 şi 19 ani, tocmai ieşiseră de la ore şi se plimbau împreună cu două adolescente în zona pădurii Paiu. Cei doi au intrat în râu, iar la un moment dat adolescentul de 16 ani a simţit că este tras de curenţii din apă şi a început să strige. În momentul în care a încercat să-l salveze, şi cel de-al doilea tânăr, în vârstă de 19 nai, a fost luat de curenţi. Speriată, una dintre fetele care se aflau cu cei doi a sunat la 112. Sosite în scurt timp de la solicitare, echipele de salvatori au început să îi caute pe cei doi elevi, însă fără succes. În cursul serii de joi, după aproape trei ore de căutări, a fost găsit doar trupul tânărului de 19 ani.

Ulterior, echipajul de scafandri a renunţat la căutări, acestea fiind reluate vineri dimineaţă, când a fost găsit şi trupul adolescentului de 16 ani.