Zonele din Bucureşti în care nu vor ajunge căldura şi apa caldă în această iarnă

Bucureștenii vor avea probleme cu apa caldă și căldura și în această iarnă. Directorul Termoenergetica dă vina pe țevile vechi si anunță deja că vor fi multe avarii, iar în unele zone apa caldă și căldura vor lipsi din nou zile în șir.

20 sept. 2021, 16:58
Zonele din Bucureşti în care nu vor ajunge căldura şi apa caldă în această iarnă

Zonele din Bucureşti în care nu vor ajunge căldura şi apa caldă în această iarnă. Bucureştenii vor avea probleme cu apa caldă şi căldura şi în iarna acesta. Anunţul a fost făcut chiar de directorul Termoenergetica.

Zonele din Bucureşti în care nu vor ajunge căldura şi apa caldă în această iarnă

Bucureştenii care locuiesc în zona de nord-est a capitalei, mai precis în cartierele Colentina şi Fundeni, vor avea probleme cu apa caldă şi căldura şi în iarna aceasta. Directorul Termienergetica sustine ca trebuie schimbati in jur de o mie de kilometri de teava, iar anul acesta au fost înlocuiți doar 15 kilometri de conducte.

Citeşte şi Primarul Sectorului 6 declară război Termoenergetica. Edilul, nemulţumit de lucrările de pe una dintre principalele artere din sector: „Pe bune? Vouă nu vă este ruşine?”

Compania Municipală Termoenergetica începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică în imobilele din Bucureşti.

„Încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică se va face treptat în toate sectoarele Municipiului București, data exactă pentru fiecare zonă urmând a fi afișată la scara fiecărui bloc.

Acţiunile sunt necesare pentru pregătirea reţelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2021-2022”, a transmis Termoenergetica.

Reprezentanţii Termoenergetica recomandă bucureştenilor să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea instalaţiilor.

Data exactă privind începerea furnizării agentului termic pentru încălzire va fi anunţată ulterior, după îndeplinirea condițiilor legale, conform prevederilor H.G.nr.425/1994, modificată prin H.G. nr.337/ 2018.

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10º C, între orele 20,00-6,00”.

Reprezentanţii Termoenergetica anunţă că debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire.

Citeşte şi Zeci de blocuri din Sectorul 6, fără apă caldă aproape trei săptămâni. Ce explicaţii dă Termoenergetica