Zorilă, notarul Ioanei Băsescu: Inactivitatea societăţii Berfige nu anulează contractul de vânzare

Situaţia de inactivitate a societăţii Berfige nu impietează asupra autentificării contractului de vânzare, a declarat Ştefania Zorilă, notarul care a făcut contractul de vânzare-cumpărare dintre Berfige şi Ioana Băsescu, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 apr. 2014, 12:03
Zorilă, notarul Ioanei Băsescu: Inactivitatea societăţii Berfige nu anulează contractul de vânzare

Ea a făcut aceste declaraţii luni, la finalul audierii sale la Comisia parlamentară de anchetă care analizează schimburile de suprafeţe agricole din comuna Nana, judeţul Călăraşi.

‘Din punctul meu de vedere au fost respectate prevederile legale în vigoare pentru a autentifica un contract de vânzare care are ca obiect bunuri imobile. Situaţia de inactivitate a societăţii Berfige nu impietează asupra autentificării contractului de vânzare. Faptul că este inactivă din punct de vedere fiscal nu înseamnă că nu mai are capacitatea de a dispune asupra bunurilor societăţii. Faptul că este inactivă din punct de vedere fiscal nu atrage după sine şi faptul că nu poate să-şi vândă bunurile’, a spus Ştefania Zorilă, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acesteia, dacă va exista vreodată sentinţă judecătorească care să anuleze acele titluri de proprietate ‘se va pune în discuţie contractul prin care a dobândit Berfige (terenurile n.red.), dacă va considera judecătorul’.