Zuckerberg a pierdut 16 miliarde de dolari. Scădere dramatică a acţiunilor Facebook

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut joi aproape 16 milarde de dolari din cauza scăderii acţiunilor companiei cu 20%, la o zi după ce operatorul reţelei sociale a anticipat că marjele de profit vor fi scăzute timp de mai mulţi ani ca urmare a reglementărilor mai stricte în domeniul confidenţialităţii datelor personale.

RomaniaTV.net
27 iul. 2018, 05:33
Zuckerberg a pierdut 16 miliarde de dolari. Scădere dramatică a acţiunilor Facebook

Cel puţin 16 case de brokeraj au redus ţintele de preţ ale acţiunilor Facebook, după ce directorii companiei au spus că marjele de profit vor fi afectate mai mult de doi ani de costurile provocate de măsurile de îmbunătăţire a protecţiei datelor, precum şi de încetinirea care va avea loc pe pieţele de publicitate.

Acţiunile Facebook au scăzut joi cu până la 19,6%, ştergând 124 de miliarde de dolari din capitalizarea companiei, sumă de patru ori mai mare decât capitalizarea totală de piaţă a Twitter, potrivit news.ro.

Rezultatele dezamăgitoare raportate de Facebook pentru trimestrul al doilea sunt primul semn că noua lege europeană referitoare la confidenţialitatea datelor personale şi o serie de scandaluri din jurul firmei de consultanţă politică Cambridge Analytica şi alţi dezvoltatori de aplicaţii afectează afacerile companiei.

Facebook a mai avertizat că impactul nu va fi compensat de creşterea veniturilor pe pieţele emergente şi cele ale aplicaţiei Instagram.