Horia Georgescu, şeful ANI, înfundat de asociatul ginerelui lui Traian Băsescu

Noi dezvăluiri-bombă despre şeful ANI, reţinut pentru 24 de ore de DNA. Unul dintre beneficiarii retrocedărilor ilegale făcute de Horia Georgescu este Valentin Vişoiu, asociatul lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, informează România TV.

RomaniaTV.net
16 mart. 2015, 13:32
Horia Georgescu, şeful ANI, înfundat de asociatul ginerelui lui Traian Băsescu

HORIA GEORGESCU, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, a fost reţinut, luni, de DNA, după ce a fost audiat de procurori aproape 6 ore. Şeful ANI a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei şi urmează ca marţi procororii DNA să ceară Înaltei Curți de Casație și Justiție arestare preventivă pentru 30 de zile pentru abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din care făcea parte şi Horia Georgescu a acordat despăgurbiri într-un mod ilegal în trei dosare aflate pe masa ANRP. Valoarea despăgubirilor se ridică la 129.709.168 euro (467.448.907 lei ). Procurorii susţin că bunurile au fost supraevaluate, prejudiciul ridicându-se la 75.000.000 euro.

Printre persoanele care au beneficiat de despăgubiri supraevaluate se numără şi Valentin Vişoiu, asociatul ginerelui lui Traian Băsescu. 

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, în unul din dosare, Matilda Oloșuteanu și Elena Ghețu au cedat un teren de 21 ha în Cernica cumpărătorului de drepturi litigioase Valentin Vișoiu, pentru suma de 2.713.500 euro, iar la ANRP terenul a fost evaluat la 375.050.942 lei (peste 83 milioane euro).

Valentin Vișoiu a transmis către Adrian Gheorghe Manole și Florin Șerban Barbu o cotă parte de 12%, respectiv 17% din drepturile litigioase, care făceau obiectul cererii de despăgubire în dosarul 13653/FFCC/2008, acesta păstrând la rândul său o cotă parte de 71%.

În al doilea dosar, Mircea Adrian Victor Borțică și Anca Valentina Borțică au primit o despăgubire din partea ANRP de 84 milioane lei pentru un imobilul în suprafață de 55.390 metri pătrați, situat în București, șos. Olteniței.

În al treilea dosar, Tudor Constantin a cesionat cu titlu gratuit fiului său, Aurel Constantin, la 7 ianuarie 2008, drepturile asupra unui teren. Aurel Constantin a solicitat soluționarea cu prioritate a dosarului, motivând cu „starea de sănătate foarte șubredă” a tatălui său și cu vârsta înaintată, atașând cererii un certificat medical, conform căruia Tudor Constantin suferea de mai multe afecțiuni.