10 teorii privitoare la Triunghiul Bermudelor. Cum se explică dispariţiile misterioase?

Triunghiul Bermudelor este înconjurat de o mulţime de legende şi teorii, dispariţiile şi apariţiile ciudate în această zonă din vestul Atlanticului fiind frecvente şi dând prilej de speculaţii de mai bine de şase decenii. Iată 10 dintre principalele teorii despre ceea ce se presupune că se întâmplă acolo.

RomaniaTV.net
02 ian. 2014, 10:37

1. Eroare umană sau piloţi dezorientaţi

Limpezimea apelor tropicale este prilej de reverie chiar şi pentru piloţii de avioane sau marinari, iar faptul că insulele arată cam la fel, aceştia se pot pierde cu uşurinţă. Cum clima în zonă este schimbătoare se poate ajunge cu uşurinţă la confuzii, iar navele sau aeronavele să cadă victime ale curenţilor puternici sau turbulenţelor. Mai grav este în cazul avioanelor, care riscă să rămână fără combustibil.

2. Vremea potrivnică

Triunghiul Bermudelor este situat în centrul uraganelor ce se formează în Atlantic, aici întâlnindu-se masele de aer rece şi cald, care produc furtuni puternice. Curentul Golfului trece prin centrul acestui Triunghi, astfel că în zonă se navighează foarte greu.

3. Adevăratul Nord

Conform legendelor, Triunghiul Bermudelor este unul dintre cele două locuri de pe Pământ unde busola nu arată punctul cardinal Nord, ci adevăratul Nord. Conform oamenilor de ştiinţă, variaţiile busolei nu ar trebui să mai fie o problemă pentru vasele moderne de azi, care nu se mai ghidează doar după punctele cardinale.

4. Atlantis

Unii susţin că legendarul oraş Atlantis se află chiar sub Triunghiul Bermudelor. Cristalele de energie care alimentau oraşul ar putea fi cauza problemelor sistemelor de navigaţie. Teoria este susţinută de un scuba diver care este convins că a vazut un astfel de cristal ciudat. O altă dovadă că aici se află oraşul Atlantis este drumul Bimini, o structură neobişnuită de roci frumos sculptate, care se află pe fundul oceanului.

5. OZN-uri şi extratereştrii

Este cea mai populară temă, dezvoltându-se mai multe teorii. Una dintre ele se referă la o navă extraterestră care s-a prăbuşit în Ocean, dar care transmite un fel de unde, care se interferează cu echipamentele umane. O altă teorie susţine că Triunghiul Bermudelor este un portal pentru ca extratereştrii să vină şi să plece de pe Pamant când doresc. Se crede că navele şi avioanele au dispărut când portalul era deschis.

6. Experimente guvernamentale

Unii susţin Armata Americană testează aici arme şi tehnologii legate de extratereştri.

7. Time Vortex

Teoria Time Vortex se referă la ceaţa electronică şi subţire, în care a intrat marinarul Bruce Gernon, când se afla în drum spre Insula Bimini. Acesta nu a avut de ales şi a trebuit să între într-o formaţiune ciudată de nori, de forma unui tunel. Din fericire, a scăpat teafăr, însă a fost găsit foarte departe de locul în care ar fi trebuit să fie.

8. Hidraţii de metan

Se spune că în adâncurile oceanului ar există nişte „buzunare” de hidrat de metan, iar când urcă spre suprafaţă se eliberează un gaz inflamabil care ar face o nava să ardă.

9. Piraţi

10. O cometă veche de 11.000 de ani

Unii oameni de ştiinţă sunt convinsă că, în urmă cu 11.000 de ani, o cometă a lovit Pământul în locul în care se află Triunghiul Bermudelor. Această cometă ar fi avut puteri electromagnetice care ar putea perturba şi azi sistemele de navigaţie ale avioanelor şi bărcilor, făcându-le să se prăbuşească.