17 percheziţii la persoane bănuite de proxenetism şi trafic de persoane

Polițiștii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate și procurorii DIICOT din Craiova efectuează 17 percheziții pentru destructurarea a 2 grupări infracționale specializate în trafic de persoane, proxenetism și infracțiuni cu violență. 16 mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare.

15 ian. 2016, 13:19
17 percheziţii la persoane bănuite de proxenetism şi trafic de persoane

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au efectuat un număr de 17 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Craiova în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Potrivit unui comunicat DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016 pe raza municipiului Craiova s-a constituit un grup infracţional organizat format din 5 suspecţi la care ulterior au aderat şi alte persoane şi care au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism.

S-a reţinut că membrii grupului au determinat sau au înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul Italiei a mai multor persoane de sex feminin obţinând astfel importante beneficii materiale.

Totodată, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016 pe raza municipiului Craiova s-a constituit un al doilea grup infracţional organizat, format din 5 suspecţi, care prin acte de constrângere sau inducere în eroare a exploatat mai multe persoane vătămate prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Germaniei, Italiei şi Spaniei.

Veniturile obţinute din activitatea infracţională desfăşurată de către cele două grupuri infracţionale organizate este de peste 1.000.000 de euro.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Olt, Gorj și Mehedinți, precum și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Craiova.