17 trucuri de bucătărie care îţi fac mâncare mai gustoasă

Chiar dacă nu te filmează nimeni, și nici nu te jurizează, poți fi chef în bucătăria ta și poți găti ca un profesionist. Chef Alex Cîrțu te învață câteva trucuri în bucătărie, care-ți salvează timp și-ți fac mâncarea mai gustoasă, scrie unica.ro.

20 ian. 2015, 11:57
17 trucuri de bucătărie care îţi fac mâncare mai gustoasă

– Dacă vrei să cureți ghimbirul cu ușurință folosește o lingură în loc de cuțit – folosește vârful lingurii, pentru a râcâi rădăcina de ghimbir.

– Dacă vrei să cureți ardeii sau vinetele coapte, imediat după ce le-ai copt, pune o folie de plastic pe ele și lasă-le câteva minute. Sau acoperă vasul în care le-ai pus cu un capac.

– Când vrei să decongelezi ceva, pune produsul sub folie de aluminiu – atrage căldura din încăpere și preparatul tău se decongelează mai repede.

– Pune puțin zahăr în mâncarea în care adaugi roșii, pentru a tăia din aciditatea acestora. Atunci când faci mâncare cu sos, adaugă roșiile la final. Când le pui la începutul mâncării, încetinesc procesul de preparare a legumelor sau cărnii.

– Rade untul din frigider peste făină, atunci când vrei să faci o prăjitură – se va răspândi mai ușor peste aluat și îl vei încorpora mai ușor.

– Dacă vrei să testezi calitatea ouălor, pune-le într-un vas cu apă. Dacă vreun ou plutește cât de puțin înseamnă care are mai mult de 9 zile vechime!

– Păstrează sosurile în cutii pentru cuburi de gheață și când ai nevoie să dai gust unui fel de mâncare, pur și simplu, poți să încălzești un cub de sos.

– Curăță rodia în apă – când desfaci sâmburii în apă – eviți să faci mizerie – nu mai sare zeamă.

Citeşte mai mult pe unica.ro