3 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre sare

În ultimii ani majoritatea medicilor recomandă scăderea consumului de sare. Uşor de spus, greu de făcut pentru cei mai mulţi dintre români care sunt mari amatori de sodiu. În medie, adulţii consumă 3.463 miligrame de sare pe zi, cu 50% mai mult decât maximum recomandat de specialiştii în alimentaţie care este de 2.300 miligrame pentru adulţii de până în 50 de ani şi dublu faţă de 1.500 de miligrame cât ar trebui să consume cei peste 50 de ani, bolnavii de diabet, cei care se confruntă cu afecţiuni ale rinichilor şi cu hipertensiune. Cu toate acestea un raport al Institutului pentru Medicină din Statele Unite ale Americii a ajuns la concluzia că scăderea consumului de sodiu până la 1.500 de miligrame pe zi nu este necesară.

RomaniaTV.net
20 ian. 2017, 09:15
3 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre sare

Nu trebuie sa consumi atat de putin

„Nu exista nicio informatie – niciuna – care sa demonstreze ca un consum de sub 2.300 miligrame de sare pe zi are un beneficiu pentru sanatate”, sustine presedintele cercetatorilor, Brian Strom.

Citeşte şi  Amestecă sare de mare cu aceste două uleiuri pentru a obţine cel mai puternic analgezic local

In raportul amintit mai sus este mentionat faptul ca au fost analizate 34 de studii care au analizat sanatatea unor oameni care, in decursul a 18 ani, au consumat diferite cantitati de sare. Concluzia: nu exista suficiente dovezi care sa sustina ca persoanele – chiar si cele care prezentau un risc mare – care au consumat sub 2.300 de miligrame de sare au suferit mai putine atacuri de cord sau celebrale comparativ cu cele care au consumat cantitati mai ridicate de sodiu.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO