7 evenimente care pot duce la divorţ

Casatoria nu mai este vazuta, precum in trecut, drept uniunea care tine pana cand unul dintre parteneri pleaca de pe aceasta lume. In prezent oamenii ajung mult mai usor la divort, poate si din cauza stilului de viata mult mai rapid si a perceptiei ca timpul este mult prea pretios pentru a fi petrecut alaturi de o persoana pe care nu o (mai) iubesti, ori cu care nu te intelegi.

06 mai 2015, 20:00
7 evenimente care pot duce la divorţ

Multe cupluri se confrunta cu situatii stresante si cu schimbari ale vietii insa nu toate ajung sa se desparta. Psihologul Elizabeth Ochoa de la Beth Israel Medical Center in New York City enumera evenimentele care pot duce la divort (si cum te-ai putea proteja de eventualul lor devastator) se numara:

Boala

Cand unul dintre parteneri se imbolnaveste grav intreaga dinamica a relatiei se schimba. „Afectiunile cronice creeaza datorii, durere si pierderea sinelui. Unul dintre parteneri nu mai este capabil sa-si indeplineasca sarcinile asumate, iar asta presupune mai mult efort din partea celuilalt. Unele cupluri pot trece peste alta, altele nu”, spune Ochoa.

Si cine este bolnav poate avea un impact major asupra viitorului cuplului. Un studiu recent realizat de catre Universitatea de stat Iowa a descoperit ca rata divortului era cu 6% mai ridicata in relatiile in care sotiile s-au imbolnavit grav (cancer, boli de inima, boli ale plamanilor). Rata divortului nu crestea in cazul in care sotul era cel bolnav.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.