A fost descoperit mormântul unei creaturi demonice. CÂINELE-DIAVOL avea 2 metri şi aproape 100 de kg FOTO

Arheologii au descoperit rămăşiţele unui aşa-zise "creaturi-diavol" legendare din secolul al 16-lea. Culmea, scheletul a fost îngropat într-o biserică. 

07 feb. 2016, 10:44

Cunoscut sub numele de „Black Shuck”–un nume care se crede că derivă de la un vechi cuvânt englezesc, echivalent al „demonului negru”–această creatură, un câine înalt de 2 metri, se spune că aducea moartea în multe poveşti de acum 500 de ani, scrie lovendal.ro. În secolul al 16-lea, locuitorii din Insulele Britanice au fost îngroziți de morţile brutale comise de acest diavol gigant, cu ochii roșii.

Citeşte şi Comoara ascunsă a uneia dintre bisericile de lemn din Maramureş

A fost nevoie de aproximativ 500 de ani pentru ca arheologii să descopere rămăşiţele pământeşti ale acestui monstru, aflate sub ruinele Mănăstirii Leiston din Suffolk (Anglia), într-un mormânt anonim de 70 de cm adâncime, mai multe fragmente ceramice acoperind trupul bestiei. Masivul schelet a fost analizat de către un medic veterinar, care a concluzionat că bestia cântărea aproximativ 90 de kg atunci când trăia, în timp ce măsura numai puțin de 2 metri.

Aceste rămășițe ar fi putut aparținut temutului „Black Shuck”? Dacă da, de ce a fost înmormântat într-o mănăstire (deci pe un pământ sfânt), după toate atrocitățile comise? A fost vorba de un fel de ritual secret de înmormântare?

Citeşte şi TOP cele mai PERICULOASE rase de câini

Potrivit legendei, bestia şi-a făcut prezența sa în timpul unei furtuni pe 4 august 1577, la Biserica Sfânta Treime din Blythburgh, aproape 11 km de Leiston, Suffolk. Temându-se pentru viața lor, sătenii şi-au găsit adăpost în interiorul bisericii, dar ușile din lemn masiv nu au putut rezista furia fiarei. Se spune că ghearele fiarei pot fi văzute şi astăzi pe uşa bisericii.