A murit Juan Gabriel, prolific muzician mexican

O legendă a muzicii latino, Juan Gabriel a murit la vârsta de 66 de ani, anunţă CNN. Cântăreţul a făcut atac de cord după ce avusese un concert în faţa a aproape 20.000 de fani.

29 aug. 2016, 07:56
A murit Juan Gabriel, prolific muzician mexican

De-a lungul carierei, prolificul artist a vândut peste 100 de milioane de exemplare ale celor 60 de albume lansate începând din 1971.

Pe numele său real Alberto Aguilera Valadez, Juan Gabriel se afla în în turneu nord-american. Vineri, cântăreţul concertase la Los Angeles.

Între piesele care l-au făcut celebru se numără „Querida,” „Porqué me haces llorar?” „El Noa Noa” şi „Hasta que te conocí.”

Cântăreţul, care şi-a petrecut mare parte din tinereţe locuind în oraşul de graniţă Ciudad Juarez, a impresionat mai multe generaţii de latino-americani cu interpretări pline de energie ale unor piese precum ”Querida” şi ”Amor Eterno”, purtând adeseori pe scenă costume spectaculoase de mariachi.

”O voce şi un talent care au reprezentat Mexicul. Muzica lui este o moştenire pe care a lăsat-o lumii”, a declarat preşedintele mexican Enrique Pena Nieto, într-un mesaj publicat pe Twitter, după moartea artistului.

 

 

Albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii, iar artistul mexican a fost recompensat şi cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood.