A murit The Fight Doctor, omul din spatele succeselor lui Muhammad Ali. A stat 15 ani în colţul campionului

Ferdie Pacheco, fizioterapeutul personal al legendarului boxer Muhammad Ali şi medicul care l-a asistat pe boxeur 15 ani în colţul ringului, a murit joi, la vârsta de 89 de ani.

17 nov. 2017, 07:38
A murit The Fight Doctor, omul din spatele succeselor lui Muhammad Ali. A stat 15 ani în colţul campionului

Ferdie Pacheco era poreclit The Fight Doctor şi a fost una dintre cele mai apropiate persoane de marele Muhammad Ali. Născut pe 8 decembrie 1927 la Tampa, în Florida, el a absolvit Universitatea din Miami şi l-a cunoscut pe Muhammad Ali în 1960, când acesta a început să se antreneze cu Angelo Dundee îm 5th Street Gym din Miami Beach.

Ferdie Pacheco a lucrat nu mai puţin de 15 ani cu Muhammad Ali, între 1962 şi 1977, timp în care l-a asistat pe acesta din colţul ringului de box în timpul luptelor. Cei doi s-au despărţit după ce Ali a semnat contractul pentru a lupta cu Earnie Shavers, în ciuda recomandărilor lui Pacheco de a se retrage, el fiind diagnosticat deja cu maladia Parkinson.

În ciuda despărţirii, Muhammad Ali şi Ferdie Pacheco au rămas prieteni. După ce a renunţat la colaborarea cu Ali, Pacheco a devenit analist de box la tv, pentru NBC, iar mai apoi pentru Showtime.