A murit unul dintre fotbaliştii de legendă. I se spunea „Maestrul” şi a fost premiat de UNESCO VIDEO

Fostul internaţional marocan Abdelmajid Dolmy a murit joi, la Casablanca, la vârsta de 64 de ani, în urma unui infarct. Supranumit Maestrul, el a făcut parte din cea mai valoroasă naţională din istoria Marocului, participantă la CM 1986, din Mexic.

28 iul. 2017, 10:47
A murit unul dintre fotbaliştii de legendă. I se spunea „Maestrul” şi a fost premiat de UNESCO VIDEO

Abdelmajid Dolmy este considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria Marocului. „Maestrul” Dolmy a purtat tricoul cu numărul 6 la Mondialul din 1986, din Mexic, iar performanţele de la turneul final au fost extraordinare.

Marocul a încheiat pe primul loc în grupa F, înaintea Angliei, Poloniei şi Portugaliei. După rezultatul de 0-0 cu Anglia, prestigiosul cotidian L’Equipe i-a acordat lui Dolmy nota 9, din 10. Dolmy, care evolua pentru Raja Casablanca, a fost titular şi în partidele cu Polonia (0-0) şi Portugalia (3-1), dar şi în meciul din optimile de finală, jucat cu Germania lui Rumenigge şi Rudi Voller. Nemţii au câştigat greu acel meci, cu 1-0, printr-un gol marcat în minutul 88 de Lothar Matthaus, din lovitură liberă.

Născut la data de 19 aprilie 1953, Abdelmajid Dolmy a laut contact cu fotbalul mare în 1971, la Raja Casablanca, echipă cu care avea să câştige de trei ori Cupa Tronului. Un excelent conducător de joc, el a refuzat să se transfere în Europa, deşi a primit oferte generoase din partea lui Bayern Munten şi Internazionale Milano. La 25 de ani, Dolmy a devenit campion al Africii cu naţionala Marocului, care a câştigat în 1976 unicul său titlu continental.

Dolmy s-a retras din activitatea de fotbalist în 1988, iar în 1992 a primit Premiul Fair Play, din partea UNESCO. Pe 27 iulie, Dolmy a murit la Csablanca, în urma unui infarct.