A reapărut CIUMA BUBONICĂ. Un oraş a fost izolat TOTAL

Un oraş chinez a fost închis şi 151 de persoane au fost plasate în carantină săptămâna trecută, după ce un bărbat a murit de ciumă bubonică, a anunţat marţi presa oficială, preluată de AFP.

22 iul. 2014, 11:20
A reapărut CIUMA BUBONICĂ. Un oraş a fost izolat TOTAL

Cei 30.000 de locuitori ai oraşului Yumen (provincia Gansu, nord-vestul Chinei) nu au voie să plece din localitate, iar poliţia obligă maşinile să ocolească oraşul, informează postul CCTV.

Victima, în vârstă de 38 de ani, a tranşat o marmotă moartă, probabil infectată, ca să îşi hrănească câinele, relatează Beijing News.

‘Oraşul are destul orez, făină şi ulei pentru a-şi hrăni locuitorii timp de o lună’, a adăugat CCTV, precizând că ‘autorităţile nu mai permit nimănui să plece din oraş’.

Ciuma bubonică este o infecţie bacteriană care afectează îndeosebi animalele. Puricii sunt adesea purtători ai bolii după ce pişcă şobolani sau alte rozătoare contaminate, putând-o transmite omului. În secolul al XIV-lea, o epidemie de ciumă bubonică, numită ‘ciuma neagră’, a făcut zeci de milioane de victime în Europa, aminteşte AFP.