Accident grav la Buzău: o fetiţă de 11 ani a murit. Unchiul ei, aflat la volanul maşinii, reţinut

O fată de 11 ani şi-a pierdut viaţa în noaptea de joi spre vineri într-un accident rutier produs pe DN10, la ieşirea din localitatea buzoiană Sătuc, poliţiştii făcând investigaţii după ce la locul accidentului au fost găsite doar trupul neînsufleţit al copilului şi maşina avariată, nu şi şoferul vehiculului. Şoferul a fost prins după câteva ore şi se pare că este unchiul victimei. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

RomaniaTV.net
05 ian. 2018, 05:31
Accident grav la Buzău: o fetiţă de 11 ani a murit. Unchiul ei, aflat la volanul maşinii, reţinut

Conducătorul auto care a provocat un accident rutier pe raza localităţii Sătuc, în urma căruia o fetiţă de 11 ani a decedat, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, a declarat, pentru AGERPRES, agentul şef Laura Minea de la Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit sursei citate, conducătorul auto în vârstă de 27 de ani nu poseda permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele date oferite de IPJ Buzău, accidentul s-ar fi produs în jurul orei 2.00, când un autoturism care se deplasa dinspre Berca spre Buzău a pierdut controlul direcţiei de mers, a lovit o conductă de gaze pe care a fisurat-o şi s-a răsturnat în afara carosabilului.

„În urma impactului violent, fetiţa a fost proiectată în afara autoturismului, iar articolele vestimentare au fost sfâşiate, neexistând deocamdată probe că ar fi fost dezbrăcată”, a mai declarat sursa citată.

O cameră de supraveghere a surprins trecerea în mare viteză a bolidului care avea motorul foarte turat. În urma coliziunii, o fată de 11 ani a fost aruncată din maşină şi a murit pe loc. 

După ce a produs accidentul, șoferul s-a făcut nevăzut. Operatorul unei staţii GPL, cel care a sunat la 112, spune că nu a mai găsit pe nimeni lângă mașină după numai câteva minute de la producerea accidentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Buzău, Mihai Drăghiciu, autoturismul care se deplasa pe direcţia Berca-Buzău a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat pe câmp. La faţa locului au acţionat şi pompierii, deoarece existau scurgeri de gaze din conducta lovită, aparţinând Petrom.

El a adăugat că şoferul a fugit de la locul accidentului şi a fost identificat ulterior pe raza localităţii Berca, fiind vorba de un tânăr de 26 de ani, rudă cu victima, ancheta în acest caz fiind în derulare.

Potrivit unor surse citate de România TV, bărbatul aflat la volanul maşinii în momentul producerii accidentului este proprietarul maşinii şi unchiul fetei decedate. 

Deşi la început a negat totul, ulterior bărbatul a recunoscut că a condus maşina care s-a răsturnat de mai multe ori. Şoferul erau beat şi nu deţinea permis de conducere. Mai mult, potrivit unor informaţii pe surse prezentate de România TV, fetiţa ar fi fost găsită dezbracată.