ACCIDENT în Dâmboviţa. O fetiţă de 9 ani a căzut din microbuzul şcolar în mers

O fetiţă în vârstă de 9 ani, din Şelaru, a fost la un pas de moarte, după ce a căzut în mod misterios din microbuzul şcolar, în timp ce acesta era în mers.

19 sept. 2017, 13:59
ACCIDENT în Dâmboviţa. O fetiţă de 9 ani a căzut din microbuzul şcolar în mers

Copilul a căzut cu capul de asfalt şi şi-a pierdut cunoştinţa. Martorii la cumplitul accident au sărit în ajutorul micuţei. Apoi, au sunat la Poliţie şi la Ambulanţă. Şoferul este Ion Ion, acelaşi individ care, acum câteva luni, a dat jos doi copii din maşină şi i-a lăsat pe câmp, la câţiva kilometri de casă, potrivit cronica-gaestiului.ro.

El le-a povestit poliţiştilor că a încetinit pentru a depăşi un atelaj, moment în care copila firavă ar fi deschis uşa şi ar fi sărit. Varianta şoferului nu este crezută, însă, de părinţi şi de localnici. Ei sunt convinşi, pe baza relatărilor micuţilor, că uşa microbuzului s-a deschis, întrucât nu a fost asigurată de şofer. Mai mult, şoferul nici nu ar fi văzut când copilul a căzut din maşină, la intersecţie. Copiii sunt cei care au strigat şi l-au alertat şi abia atunci a oprit.

Părinţii au mai spus că micuţii sunt înghesuiţi precum sardinele în microbuz, stau în picioare, iar cei de pe scaune nu poartă centuri de siguranţă. Şi asta, deşi legea interzice categoric transportarea copiilor în condiţii de nesiguranţă.

Copila grav accidentată a fost dusă la spital, iar diagnosticul ei este traumatism cranio-cerebral acut închis şi escoriaţii pe faţă. De la Găeşti a fost trimisă la Târgovişte, iar apropiaţi ai familiei au spus că micuţa leşină des.

Potrivit unor surse, se încearcă intimidarea şi influenţarea părinţilor, de către autorităţile locale, pentru a ascunde această poveste.

Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Dâmboviţa a declarat că s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pe numele şoferului şi că se fac în continuare cercetări.

Citeşte şi O fetiţă de 3 ani a căzut dintr-o maşina aflată în mers. Mama s-a ales cu dosar penal