DOSAR PENAL în cazul accidentului mortal de pe Centura de Vest a Ploieştiului VIDEO

Un dosar penal pentru ucidereadin culpă şi vătămare corporală gravă din culpă a fost deschis în cazul accidentului rutier care s-a produs, vineri, pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti.

05 feb. 2016, 09:44
DOSAR PENAL în cazul accidentului mortal de pe Centura de Vest a Ploieştiului VIDEO

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a deschis un dosar penal având ca obiect accidentul rutier petrecut vineri dimineață pe centura de vest a municipiului Ploiești, în care au fost implicate un autobuz și o autobasculantă, potrivit unui comunicat emis de Parchetul General. Autobuzul, în interiorul căreia se aflau 34 de pasageri, efectua o cursă regulată de transport de persoane pe ruta comuna Mănești – Ploiești.

La locul accidentului s-a deplasat o echipă complexă formată din ofițeri criminaliști și ofițeri de poliție rutieră pentru a efectua cercetarea la fața locului.

În urma tragediei, cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte 28 au fost transportate la spital. Toate persoanele rănite în accidentul care a avut loc, vineri dimineaţă, pe Centura de Vest a Ploieştiului, au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Toţi pacienţii sunt conştienţi. Doi pacienţi sunt în sala de operaţie, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Au fost adusi 28 de pacienti: cinci copii şi 23 de adulti. Un copil de 9 ani, unul de 15 ani, 16 ani şi doi tineri de 17 ani. Toţi au o stare generala bună.

Dintre cei 23 de adulti raniti, patru au intrat in urgenta majora. Sapte pacienti sunt internati: trei la neurochirigie, unul la ortopedie, trei la chirurgie plastica. In sala de operatie se afla doi pacienti, unul cu un traumatism toracic, celalalt cu un traumatism abdominal. Ceilalti pacienti sunt in investigatii. Deocamdata niciun pacient nu va fi transportat la un alt spital”, a declarat Ilinca Andrei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Persoanele decedate în accidentul care s-a produs pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti au fost identificate. „Cei cinci decedaţi au fost identificaţi. Toţi sunt adulţi. Este vorba despre patru bărbaţi şi o femeie”, a anunţat prefectul judetului Prahova, Rodica Paraschiv.

Potrivit primelor cercetări, șoferul autobuzului implicat este vinovat de producerea accidentului, la fața locului nefiind găsite urme de frânare. Autobuzul, care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip. Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.