NINSORILE abundente au făcut ravagii în ţară: Accidente grave, intervenţii pentru salvarea oamenilor din nămeţi

Un accident grav din cauza vremii a avut loc în Timişoara. Un şofer a derapat şi s-a izbit cu maşina într-un stâlp. Alte cinci persoane au ajuns la spital în urma unui accident din Cluj. Mai mult, poliţiştii au salvat alte zeci de persoane aflate în dificultate în județele afectate de condiţiile meteo nefavorabile.

11 ian. 2017, 08:59

UPDATE ora 23.22: Un tânăr de 18 ani, din localitatea brăileană Râmnicelu, dat dispărut miercuri de familie, este căutat prin zăpadă de echipaje ale ISU, IPJ, IJJ și CLSU Râmnicelu, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Brăila, lt.col. Ștefan Stoian.

La misiunea de căutare participă de la ISU Brăila — un ofițer și 10 subofițeri cu o șenilată și un autoturism, de la IPJ Brăila — opt agenți cu trei autoturisme, de la IJJ Brăila — cinci subofițeri cu un autoturism și o echipă CLSU Râmnicelu.

UPDATE ora 18.36: Pompierii militari de la Secția Huși a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui au intervenit pentru facilitarea accesului ambulanței SMURD la o pacientă de 79 de ani din localitatea Grumezoia.

Este vorba despre o bolnavă cu hipertensiune arterială și probleme respiratorii. Se acționează pentru deblocarea drumului, astfel încât pacienta să fie preluată de echipajul medical și transportată la spital„, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Vaslui, Cristian Lapa.

Două drumuri județene și mai multe drumuri comunale din județul Vaslui sunt impracticabile, din cauza căderilor abundente de zăpadă și a viscolului puternic.

UPDATE ora 18.20: Polițiștii au desfășurat miercuri, între orele 6,00 – 14,00, mai multe acțiuni de intervenție în urma cărora au fost salvate 45 de persoane aflate în dificultate în județele aflate sub incidența atenționării meteorologice.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului General al Poliției Române, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto pentru lipsa anvelopelor de iarnă sau a dotărilor specifice. De asemenea, au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, în valoare totală de 18.375 lei.

UPDATE ora 17.55: Două persoane au fost rănite şi transportate la spital, miercuri, după ce două TIR-uri încărcate cu păcură, respectiv cherestea, s-au ciocnit în localitatea Dumbrava, judeţul Timiş, pe DN 68A, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş, în total, în accident au fost implicate trei persoane, două dintre ele având nevoie de îngrijiri medicale, una fiind încarcerată. Două persoane au fost transportate la spital cu două ambulanţe, fiind conştiente.

ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui accident rutier în localitatea Dumbrava, pe DN 68 A, între două autotrenuri, unul fiind încărcat cu combustibil lichid uşor (păcură), iar celălalt cu cherestea. Pompierii militari au intervenit pentru descarcerarea persoanei, asigurarea măsurilor de prevenire a unui posibil incendiu şi balizarea zonei împreună cu un echipaj al Poliţiei. Nu a existat risc de explozie„, a arătat ISU Banat.

La locul producerii accidentului au intervenit trei autospeciale, dintre care două de lucru cu apă şi spumă, una fiind prevăzută şi cu modul de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi 21 de pompieri.

Accidente grave pe şoselele din ţară

Un accident a avut loc la ieşite din Timişoara. Soferul unei masini a pierdut controlul volanului, cel mai probabil si din cauza ninsorii si s-a oprit cu masina intr-un stalp, potrivit opiniatimisoarei.ro.

În urma impactului, stalpul a cazut pe sosea si in cadere a tras dupa el alti cinci stalpi. Circulaţia a fost blocată, iar poliţiştii i-au dirijat pe şoferi pe rute alternative.

Citeşte şi INFOTRAFIC BUCUREŞTI. Gabriela Firea: În condiţii de iarnă, dar se circulă în Capitală

Un alt accident soldat cu cinci victime a avut loc şi la Cluj. Cinci persoane au fost rănite şi transportate la spital, miercuri dimineaţă, în urma unui accident în care au fost implicate patru autoturisme.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, un conducător auto, în vârstă de 56 de ani, aflat la volanul unui SUV, în timp ce urca pe strada Calea Turzii, a pierdut controlul asupra autoturismului, intrând în coliziune cu un autoturism care se deplasa din sens opus, scrie stiridecluj.ro.

Citeşte şi Accident grav din cauza vremii, în judeţul Vâlcea. Un bărbat a murit, iar alte trei persoane au fost rănite VIDEO