Achim Irimescu anunţă SCHIMBĂRI la Ministerul Agriculturii: Se vor da teste de inteligenţă la angajare

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, anunţă schimbări de organigramă în instituţia pe care o conduce şi spune că vrea să aducă oameni noi. Irimescu şi-a propus să modifice şi modul cum se organizează concursurile de angajare, precizând că pentru posturile de director vor fi susținute teste de inteligență și de management, similare cu cele care se dau la Comisia Europeană.

14 dec. 2015, 10:33
Achim Irimescu anunţă SCHIMBĂRI la Ministerul Agriculturii: Se vor da teste de inteligenţă la angajare

Șeful de la MADR, Achim Irimescu, a vorbit, în interviu acordat Agerprres, despre echipa cu care va lucra pe perioada mandatului şi despre modificarea organigramei din minister.

Irimescu a anunţat astfel că organigrama ministerului va fi „optimizată” şi vrea să aducă oameni noi: „Vreau să o mai ușurez, să nu mai am o armată de directori generali adjuncți, directori și așa mai departe. Nu am un procent anume de reducere, dar în mod sigur o voi ușura. Adică, mergem pe eficiență. Unde s-a creat o direcție de dragul de-a avea un director, clar voi renunța.”

Ministrul a precizat că s-a stabilit cu premierul ca modificările de organigramă să fie gata până la sfârșitul lunii ianuarie.

„Deocamdată, vorbim doar despre organigrama la nivel central. Nu am intrat încă în teritoriu, dar, pe măsură ce pun directori capabili aici, voi analiza și în teritoriu. Sigur, sunt și directori foarte buni care au reușit să supraviețuiască și alții buni care au fost dați în planul doi sau trei și pe care încercăm să-i recuperăm. Sunt oameni de calitate în sistem, care trebuie aduși la suprafață. Eu nu comentez cum au fost puși unii sau alții. Nu contează cu ce vii în spate, nu am probleme cu politicul, important este ca oricine să poată veni la concurs. Asta este ideea. Și directorii actuali și oricine dorește. Vor da test ca la Comisia Europeană. Eu am dat test pe inteligență, pe management, deci merg exact ca la Comisia Europeană.

La secretari de stat nu (n. red. – nu se vor da teste de inteligență și de management), dar la directori generali și directori în mod cert.”

Irimescu a mai anunţat că fermierii vor avea în cont, până la sfârșitul anului, banii acordați pentru despăgubirile pe secetă, iar plățile normale pe suprafață vor debuta în februarie.