Adina Florea mai are de aşteptat pentru preluarea şefiei Secţiei speciale. Săptămâna viitoare nu va fi o şedinţă a plenului CSM

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, spune că săptămâna viitoare nu va avea loc o şedinţă a plenului CSM pentru validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei speciale deoarece mai mulţi judecători şi procurori sunt în concediu. Savonea a mai afirmat că trebuie găsită calea cea mai bună pentru deblocarea acestei situaţii.

05 iul. 2019, 12:40
Adina Florea mai are de aşteptat pentru preluarea şefiei Secţiei speciale. Săptămâna viitoare nu va fi o şedinţă a plenului CSM

“Legat de şedinţa de plen despre care ştiţi că nu s-a putut întruni în mai multe încercări anterioare, cel puţin săptămâna viitoare o astfel de şedinţă nu va avea loc deoarece mai mulţi judecători şi procurori sunt planificaţi în concedii de odihnă”, a declarat, vineri, Lia Savonea.

Ea a fost întrebată dacă a fost luată vreo măsură împotriva membrilor CSM care nu s-a prezentat la şedinţele plenului CSM pentru validarea rezultatelor concusului pentru şefia Secţiei speciale, spunând că trebuie găsită cea mai bună cale pentru deblocarea situaţiei.

“Urmează să mai dezbatem în cadrul Consiliului între membrii judecători şi procurori şi împreună să găsim calea cea mai bună în vederea deblocării situaţiei în care s-a ajuns. Deocamdată, nu au fost luate măsuri de niciun fel, nici măcar din punct de vedere administrativ, cu atât mai puţin de altă natură”, a explicat preşedintele CSM.

Plenul CSM s-a întrunit de mai multe ori pentru validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei speciale, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc, dar şedinţa a fost amânată din lipsă de cvorum.