ADMITERE POLITIE 2018: Se anunţă concurenţă acerbă

ADMITERE POLITIE 2018 – 2019. Peste 10.000 de tineri vor să ocupe unul din cele 1.600 de locuri disponibile în şcolile de poliţie din cadrul Ministerului Administraţiei si Internelor (MAI). Admiterea la şcolile de poliţie va avea loc la sfârşitul lunii august şi începutul lui septembrie.

13 iul. 2018, 08:09
ADMITERE POLITIE 2018: Se anunţă concurenţă acerbă

ADMITERE POLITIE 2018 – 2019. Astfel, la Şcoala de Agenţi ‘Vasile Lascăr’ din Câmpina s-au înscris peste 8.200 de candidaţi pe cele 1.300 de locuri, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Totodata, la Şcoala ‘Septimiu Mureşan’ din Cluj-Napoca peste 2.100 de elevi pentru cele 300 de locuri. Cei mai mulţi candidaţi sunt băieţi, dar sunt şi fete care vor susţine examenul.

Admiterea la şcolile de poliţie se va desfăşura la sfârşitul lunii august şi începutul lui septembrie.

ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE 2018, noi reguli

Persoanele care au obţinut în timpul liceului premii sau menţiuni la olimpiadele naţionale şi internaţionale nu mai trebuie să susţină probele scrise, arată regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” în 2018.

„Candidaţii care în perioada studiilor liceale au obţinut distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale (denumit în continuare M.E.N.) beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea probelor scrise de evaluare a cunoştinţelor, pe locurile finanţate de la bugetul de stat, dacă au fost declaraţi „apt” sau, după caz, „promovat”, la probele eliminatorii şi îndeplinesc celelalte condiţii legale şi criterii specifice pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale M.A.I”, se arată în regulament.

Totodată, aceeaşi prevedere se aplică şi candidaţilor care în perioada studiilor liceale au obţinut distincţii, respectiv premiile I, II, III, menţiune, la olimpiadele şcolare naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale, la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunoştinţelor pentru facultăţile unde se înscriu, precum şi copiii poliţiştilor/ personalului militar rănit sau decedat într-un accident de muncă.

Potrivit regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” în 2018, publicat pe site-ul instituţiei, concursul de admitere la Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră, Facultatea de Jandarmi va avea loc în perioada 31 iulie – 24 august 2018. Concursul are două etape: proba eliminatorie care constă în evaluarea medicală şi evaluarea performanţei fizice şi probele scrise.