Adopţiile şi sterilizările câinilor maidanezi din adăpostul ASPA Mihăileşti, BLOCATE de Parchet

Procurorii au dispus oprirea adopţiilor şi a sterilizării câinilor pe o perioadă nederminată. Decizia a fost luată pentru a se verifica modul în care au fost cheltuiţi banii pentru câinii comunitari. La Parchet a fost chemat şi şeful ASPA. 

RomaniaTV.net
20 sept. 2013, 07:36
Adopţiile şi sterilizările câinilor maidanezi din adăpostul ASPA Mihăileşti, BLOCATE de Parchet

Procurorii Parchetului instanţei supreme au ridicat, în urma unui control, fişele medicale ale câinilor aflaţi în adăpostul de la Mihăileşti, adopţiile din acest centru fiind suspendate, au anunţat reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

„În urma controlului efectuat joi de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, alaturi de reprezentantii Autoritatii Sanitar Veterinare (ANSVSA), adoptiile si sterilizarile din baza ASPA Mihailesti sunt suspendate pentru o perioada nedeterminata. Autoritatea pentru Supavegherea si Protectia Animalelor va face demersurile necesare pentru a debloca procedura de adoptie cat mai repede cu putinta. Activitatile au fost blocate prin ridicarea fiselor medicale ale cainilor existenti in baza ASPA Mihailesti, in baza Ordonantei de delegare nr. 547/P/2013”,  se arată într-un comunicat remis de ASPA.

Răzvan Băncescu, directorul general al ASPA, a declarat, vineri, că Parchetul a ridicat acte de la sediul din Mihăileşti a instutiţiei pe care o conduce s-au ridicat acte pentru evidenţa animalelor în perioada 2012-2013. „Acum funcţionează numai baza din Pallady şi acolo mai sunt 7-8 locuri libere. Trei sferturi din rotaţia de câini se făcea din sediul din Mihăileşti”, a declarat directorul ASPA, la ieşirea de la sediul Parchetului General.

Pentru persoanele interesate să adopte totuşi câini maidanezi, ASPA precizează că se pot adresa adăpostului din Th. Pallady. Programul de adoptii se desfoara normal, intre orele 9,00-15,00.