Adrian Năstase află pe 23 IULIE dacă va fi ELIBERAT CONDIŢIONAT

Propunerea de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase, după executarea unei treimi din pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare, va fi judecată pe 23 iulie, de Judecătoria Sectorului 4, anunţă România TV.

08 iul. 2014, 10:39
Adrian Năstase află pe 23 IULIE dacă va fi ELIBERAT CONDIŢIONAT

Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea avocaţilor fostului premier de preschimbare a termenului care fusese stabilit în 9 septembrie.

Avocaţii lui Adrian Năstase au cerut instanţei să acorde un alt termen de judecată, solicitarea fiind admisă de instanţă, care a decis ca propunerea de eliberare condiţionată a fostului premier să se judece în 23 iulie.

Membrii comisiei de la Penitenciarul Jilava au stabilit, în 3 iulie, că Adrian Năstase poate fi propus pentru liberare condiţionată, întrucât îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege.

Dosarul cu concluzia comisiei a fost transmis Judecătoriei Sectorului 4, care a stabilit să judece cauza în 9 septembrie.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat că va fi analizată posibilitatea formulării unei cereri de preschimbare a termenului de judecată a acestui dosar.

Surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au declarat că Adrian Năstase a intrat automat în atenţia comisiei de la Penitenciarul Jilava, întrucât întruneşte condiţiile necesare eliberării condiţionate.

Adrian Năstase execută o pedeapsă de patru ani şi şase luni de închisoare, după ce a fost condamnat în dosarele „Zambaccian” şi „Trofeul calităţii”.

Adrian Năstase are dreptul să ceară liberarea condiţionată după ispăşirea unei treimi din pedeapsă dat fiind că are peste 60 de ani şi că a fost condamnat înainte de intrarea în vigoare a noilor coduri.