Adrian Sârbu, săltat de procurori de la o întâlnire cu Vanghelie. Cum s-a desfăşurat acţiunea

Adrian Sârbu a fost reţinut, luni seară, în dosarul Mediafax. Omul de afaceri a fost ridicat de procurori chiar în timpul unei întâlniri cu Marian Vanghelie, potrivit România TV, dar primarul Sectorului 5 spune că doar s-au intersectat întâmplător.

RomaniaTV.net
02 feb. 2015, 19:54
Adrian Sârbu, săltat de procurori de la o întâlnire cu Vanghelie. Cum s-a desfăşurat acţiunea

Adrian Sârbu a fost dus la audieri la Parchetul General cu mandat, iar procurorii au emis pe numele său o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Marian Vanghelie a fost martor la momentul în care omul de afaceri a fost ridicat de anchetatori.

„Eu mă duceam la sediu la Gândul. Am dat un interviu la ziarul Gândul. Eu am intrat, dânsul ieșea. Și am dat mâna cu dânsul și am vorbit 30 de secunde că ne cunoaștem. Atâta, nu am fost la nicio…Eu mă duceam la sediu la dânsul, la Gândul. Am dat un interviu la ziarul Gândul. Exact asta s-a întâmplat. Marian Vanghelie în hol intra şi Sârbu, nici nu mi-am dat seama, că săracul nici nu cred că avea chef să vorbească cu mine, nu ne-am văzut de mult, am dat mâna, a fost politicos și doar ce-a ieșit afară. După care când am ieşit de la interviu am auzit tot felul de chestii”, a relatat Marian Vanghelie, la TVR.

În dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Grup a fost folosită o „suveică” de peste 200 de firme, special infiinţate şi apoi băgate în insolvenţă pentru a nu se plăti taxe şi impozite către stat, banii fiind scoşi din circuit ori sub formă de lichidităţi, ori trimişi în companii off-shore. Dat fiind mecanimsul extrem de sofisticat folosit pentru evaziune, în dosar au colaborat Parchetul General cu SRI, Directia Antifrauda din ANAF si Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii banilor.