Adriana Iliescu a însoţit-o pe Eliza în prima zi de şcoală. Cea mai bătrână mamă îşi vrea fiica profesoară

Aproape trei milioane de elevi din toată ţara au început ieri un nou an şcolar. Cu mic, cu mare, copiii, însoţiţi de părinţi ori de bunici, au umplut careurile unităţilor de învăţământ la primele ore ale dimineţii. La Şcoala nr. 164 din Capitală s-a aflat şi "mama-record" Adriana Iliescu, venită alături de fiica sa, Eliza.

15 sept. 2015, 11:50
Adriana Iliescu a însoţit-o pe Eliza în prima zi de şcoală. Cea mai bătrână mamă îşi vrea fiica profesoară

Eliza a împlinit zece ani şi începe clasa a VI-a, scrie libertatea.ro. E printre cei mai buni la învăţătură în clasa sa, lucru de care mama ei, în vârstă de 77 de ani, se mândreşte enorm. Chiar dacă e al şaselea an în care o conduce la revenirea din vacanţa mare, Adriana Iliescu e la fel de emoţionată ca şi atunci când micuţa era boboc. Când Eliza şi-a început programul artistic în faţa tuturor elevilor şi părinţilor strânşi în curtea Şcolii nr.164, ochii i s-au umplut de lacrimi.

Citşte şi Peste trei milioane de elevi şi preşcolari au început cursurile. Tot ce trebuie să ştii despre noul an şcolar

„Ea e majoreta cu pampoane verzi, iar colegii o ridică acum pe braţe”, le zice celor din jur. Se mândreşte tare mult cu fiica sa, şi are şi de ce! „Anul trecut l-a încheiat aproape cu medie maximă, iar pentru distincţiile primite la concursuri şi olimpiade a luat bursă de excelenţă. A primit şi un premiu în bani, în valoare de 1.000 de lei”, spune, în timp ce chipul i se luminează, la fel ca de fiecare dată când vorbeşte de puiul ei.

Din bursă şi-a cumpărat telefon

A lăsat-o să facă ce a vrut cu banii câştigaţi şi nu s-a împotrivit când Eliza a decis să îşi ia un telefon mobil. A ales un aparat modern, „din acela peste care se trage cu degetul pe ecran”, iar atunci când „l-a învăţat să înoate” nu s-a supărat, nici nu a certat- o. A lăsat-o să-şi aleagă altul… „Ăsta a fost singurul ei capriciu, în rest nu are fiţe, nici toane. E un copil silitor, cu pasiuni şi ştie că trebuie să se ţină de carte ca să devină independentă. Va face Pedagogie şi, în paralel, Literele. Îmi doresc să ajungă cadru didactic, ca şi mine. Ea ar vrea Dreptul, dar poate să facă şi facultatea asta, după ce se angajează şi intră pe salariu”, dezvăluie mama-record traseul educaţional pe care şi-ar dori ca Eliza să îl urmeze.

Citeşte şi Anunţ de ultima oră înainte de începerea noului an şcolar: Vacanţa de iarnă, prelungită cu o săptămână

Deşi mulţi ar putea- o judeca pentru „calculele” ţesute poate prematur pentru Eliza, ca orice mamă, crede că ştie ce e cel mai bine şi mai potrivit pentru copilul său. Munceşte din greu la acest „proiect”, pe care l-a pornit la vârsta de 66 de ani, şi spune că orice decizie finală e luată doar după ce se consultă una cu alta. Adriana Iliescu a fost, timp de aproape doi ani, cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naştere unui copil. Evenimentul a devenit ştire în întreaga lume şi a iscat o serie de controverse referitoare la etica aplicării unui tratament de fertilizare după o anumită vârstă.