AEP a lansat clipuri informative privind procedurile de votare la alegerile locale din 5 iunie

Autoritatea Electorală Permanentă a lansat patru clipuri informative pentru alegerile locale din 5 iunie, care explică procedura de vot, sistemul informatic de prevenire a fraudelor electorale şi modul în care funcţionează finanţarea campaniei electorale.

12 mai 2016, 14:50
AEP a lansat clipuri informative privind procedurile de votare la alegerile locale din 5 iunie

Autoritatea Electorală Permanentă  vine în sprijinul alegătorilor, al competitorilor electorali şi al altor participanţi la procesul electoral, punând la dispoziţie o serie de clipuri video menite să ilustreze etapele procedurale pe care le presupune exprimarea opţiunii prin vot la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, precum şi finanţarea campaniilor electorale, în contextul recentelor modificări legislative în domeniu, respectiv al implementării Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal„, potrivit unui comunicat emis de AEP.

Aceste materiale, fiecare de câte aproximativ un minut lungime, detaliază procedura de vot la alegerile locale din 2016, precum şi noul sistem implementat de prevenire a fraudei electorale.

Clipuri asemănătoare au fost distribuite de AEP şi cu ocazia introducerii votului prin corespondenţă, dar şi cu privire la procedura de vot la urne pentru cetăţenii din afara graniţelor.

Cele patru clipuri pot fi vizionate pe pagina de Facebook şi pe cea de YouTube a Autorităţii Electorale Permanente, precum şi pe pe site-ul instituţiei.

CITEŞTE ŞI: Curtea Constituţională a decis: Alegerile locale vor avea loc într-un singur tur. Ce spune Liviu Avram