Afacere MACABRĂ: Cranii de vânzare, în cimitire VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Un comerţ mai puţin conveţional a înflorit în mai multe oraşe din ţară. Potrivit România TV, groparii vând ilegal cranii umane, sau alte părţi ale scheletului, studenţilor la Medicină. În cimitirele din Prahova, doi bărbaţi a fost filmaţi cu camera ascunsă în timp ce încheiau afacerea. Cu doar 10 lei, un gropar promite că va face rost de un craniu.

08 feb. 2014, 13:40
Afacere MACABRĂ: Cranii de vânzare, în cimitire VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Experimentul a fost filmat cu camera ascunsă de o echipă România TV, în cimitirele din Urlaţi şi Valea Călugărească. Jurnaliştii au pretins că sunt studenţi la Medicină şi au luat legătura cu groparii, cerându-le acestora să le facă rost de oase şi de cranii umane.

Unul dintre gropari spune că nu poate să facă rost de mai mult de cinci astfel de cranii într-o singură lună. Toţi groparii au cerut însă aceeaşi sumă, 10 de lei pentru un craniu.

Citeşte şi Situaţie MACABRĂ în Hunedoara. Angajaţii unei termocentrale sapă într-un cimitir, printre morminte. Află de ce

Potrivit poliţiştilor, cei care dezgroapă ilegal morţi sunt acuzaţi de profanare de morminte, pedeapsă în acest caz fiind între 6 luni şi 3 ani de închisoare. Cei care cumpără oase şi cranii umane pot fi amendaţi sau în cazuri extreme, pot primi pedepse cu închisoarea până la doi ani.

Citeşte şi Trei români au fost prinşi la furat într-un cimitir din Italia FOTO