Afaceri ilegale de 30 de milioane de euro, în IT şi construcţii. Două firme mari, vizate de percheziţii

Aproape 150 de percheziţii au fost făcute duminică în Bucureşti şi alte 11 judeţe, iar printre sediile verificate s-au aflat cel al firmei milionarului Erbaşu, dar şi firma UTI. Potrivit România TV, pe numele lui Cristian Romeo Erbaşu procurorii au emis un mandat de aducere la audieri, el fiind vizat în principal pentru acuzaţii de evaziune fiscală şi spălare de bani.

01 feb. 2015, 07:31
Afaceri ilegale de 30 de milioane de euro, în IT şi construcţii. Două firme mari, vizate de percheziţii

Poliţia Română a efectuat duminică dimineaţă 146 de percheziţii în derulare în Bucureşti şi 11 judeţe. Acţiunea a vizat mai mulţi suspecţi vizaţi de acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală, în domeniul IT şi domeniul construcţiilor.

În perioada 2011-2014 aceştia au făcut mai multe transferuri de bani, către societăţi fictive, din contul a 200 de societăţi comerciale. Sumele figurau în acte ca plata unor servicii de mentenanţă sau de achiziţii. Surse judiciare, citate de România TV, afirmă că banii erau trecuţi apoi în cascadă de la o firmă la alta, pentru a li se pierde urma. Sunt 90 de persoane pe care procurorul de caz a emis mandate de aducere. Prejudiciul estimat se ridică la 30 de milioane de euro.

Citeşte şi Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Karate, suspectat de evaziune fiscală de un milion euro

Potrivit România TV, poliţiştii au descins duminică dimineaţa, printre altele, şi la sediile companiilor Erbaşu şi UTI. De altfel, poliţiştii au chemat duminică dimineaţă la sediul firmei Erbaşu SA mai multe persoane din conducerea companiei, între care Cristian Romeo Erbaşu, unul dintre acţionari. Pe numele său procurorii au emis un mandat de aducere la audieri, el fiind vizat în principal pentru acuzaţii de evaziune fiscală şi spălare de bani.

De asemenea, a fost ridicat pentru audieri primarul din localitatea Bradu (jud. Argeş). Potrivit România TV el a fost oprit pe stradă, apoi poliţiştii au mers la el acasă, unde au făcut percheziţii.