Afaceri online – cum să gestionezi corect propria afacere online

Nu este şi nici nu va fi, vreodată, simplu să gestionezi, corect şi cu succes, o afacere proprie. Când vine vorba de o afacere online, situaţia devine parcă şi mai dificilă, din următoarele considerente: trebuie să te adaptezi pieţei online (cu bune şi cu rele), concurenţa este mult mai mare, trebuie să te orientezi către mai multe surse de reclamă / promovare, trebuie să fii mereu la curent cu ofertele concurenţei, trebuie să găseşti canalele de promovare care să-ţi aducă profit etc.

RomaniaTV.net
21 nov. 2014, 05:28
Afaceri online – cum să gestionezi corect propria afacere online

Cu alte cuvinte, discutam de ore intregi de munca si organizare pentru a pune bazele unei afaceri prospere. In online, este loc pentru oricine, insa conteaza cum iti gestionezi magazinul online sau site-ul de servicii, principalul mijloc prin care iti prezinti oferta si te prezinti, ca si companie, clientilor si potentialilor clienti.

Pe langa grija gestiunii produselor sau serviciilor in sine, in online, trebuie sa ai grija cum te prezinti si cum se prezinta concurentii tai directi. Cu alte cuvinte, ai nevoie de un site care sa atraga atentia, care sa capteze vizitatorii inca din primele secunde ale vizitei lor. Daca afacerea ta online se rezuma la un magazin de produse, atunci va trebui sa acorzi o importanta majora felului in care se prezinta home page-ul, prima pagina a oricarui site, cea mai vizitata si cea mai des accesata de internauti. Produsele cu cel mai mic pret, promotiile zilei, noutatile sau produsele aflate in stoc limitat ar trebui sa faca parte din grafica home page-ului oricarui magazin virtual. Nu conteaza pretul stabilit de concurenta, daca afacerea ta online atrage de la prima vedere. Aspectul vizual primeaza, de la primul contact, chiar daca pretul este mai mare decat al concurentei. Nimeni nu are timpul necesar sa verifice pretul produselor in sute de magazine concurente. Cel care are nevoie de un produs pe care si tu il ai in magazinul tau online cauta promptitudine, o modalitate simpla si rapida de a plasa comanda, un timp foarte scurt petrecut in site (de la alegerea produsului pana la plasarea comenzii), etc. Daca ai un website bine organizat ai sanse mai multe de a-ti dezvolta un brand si de a castiga notorietate in online.

A avea o afacere online de succes inseamna a sti sa gestionezi corect un stoc de produse (in cazul unui magazin online), a sti cum sa pui in valoare produsele cele mai avantajoase si cum sa dezvolti o legatura stransa cu vizitatorii website-ului tau.

Nu uita ca nu esti singur in piata, fie ca este vorba de piata online sau de piata traditionala. Nu poti abandona nici macar o zi proiectul tau, daca vrei sa ai succes. Orice zi in care vii cu solutii inseamna o zi castigata. Astfel, iti cresti sansele de a ajunge cat mai sus intr-un timp scurt.

Un magazin online de succes este un magazin care isi respecta clientii si ii fidelizeaza constant. A-ti respecta clientii inseamna a-ti respecta produsele comercializate si a pune pe primul loc nevoia consumatorilor tai. Stereomag.ro poate fi pentru tine exemplul unei afaceri online de suscces, care s-a dezvoltat rapid si a crescut in online la fel de rapid, respectand normele si regulile pietei online si punand in aplicare strategii de design profesional, tehnici de fidelizare, etc.

O afacere durabila si profitabila cere timp, cere activitate, cere actiuni care sa se repete zi de zi, cu aceeasi viteza si acelasi elan. Cu alte cuvinte, o afacere profitabila cere consecventa. Succesul Stereomag.ro in mediul online s-a datorat si consecventei, activitatilor zilnice, ce au avut un singur scop: dezvoltarea si cresterea notorietatii brandului.