Ai aplicaţiile astea pe iPhone? Îţi pornesc camera foto fără să ştii şi te înregistrează în secret

Publicat: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017 12:50 // Actualizat: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017 14:47 // Sursa: romaniatv.net

Apple a fost somată să modifice modul în care aplicaţiile pentru iPhone primesc acces la camera foto a telefonului, după ce un specialist în securitate informatică a demonstrat că aplicaţiile pot face înregistrări foto şi video fără ştiinţa posesorului.

Felix Krause, un IT-ist austriac care lucrează pentru Google, a construit o aplicaţie care poate face poze utlizatorului său la fiecare secundă şi apoi să o le încarce fără să-l notifice pe utilizator. El a denumit acesta o breşă de confidenţialitate care poate fi "abuzată" de aplicaţiile iOS, potrivit The Telegraph

Când o aplicaţie doreşte să acceseze camera foto, ca să scaneze un cod de bare, de exemplu, cere permisiunea posesorului telefonului. Dacă acesta acordă permisunea, trebuie să o şi oprească din meniu.

Însă Krause susţine că, odată ce a primit accesul iniţial, camera poate face poze sau înregistra video ori de câte ori este deschisă. Spre deosebire de computerele Mac, care au o luminiţă verde care clipeşte când camera video este în funcţiune, telefoanele nu au niciun indicator care să semnaleze că se fac poze sau se înregistrează video.

Krause a construit o aplicaţie care face poze la fiecare secundă posesorului telefonului şi care rulează un program de recunoaştere facială care să identifice persoana.

El a avertizat că că alte aplicaţii pot monitoriza emoţiile utilizatorilor în timp ce îşi urmăresc news feed-ul, pot înregistra ce spun sau îi pot înregistra live în timp ce se joacă pe telefon.

Austriacul este de părere că Apple ar trebui să introducă o permisiune temporară, care permite aplicaţiei să facă o poză în timpul instalării, dar apoi accesul este retras, sau să introducă un indicator luminos care să arate că telefonul înregistrează.

S-au descoperit puţine aplicaţii care înregistrează în secret, o practică interzisă de Apple. 

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Apple iphone securitate informatica
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6975
RON
20 Jan
noapte 0 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H