Ai un copil mofturos la mâncare? Află cum îl poţi face să mănânce orice

Copilul tau mănâncă de toate fără probleme sau, dimpotrivă, este genul mofturos? Dacă ai un copil care face mofturi la mâncare, nu esti singură. Specialiştii afirmă că aproximativ 49% dintre mămici spun că au copii mofturoşi.

RomaniaTV.net
29 mart. 2013, 20:46
Ai un copil mofturos la mâncare? Află cum îl poţi face să mănânce orice

Iata câteva sfaturi care să te ajute să-i faci pe copii să nu mai strâmbe din nas la ora mesei.

1. Nu face un mare caz dintr-un refuz

Atunci cand copilul face mofturi la mancare, nu face un mare caz din asta. Incurajeaza-l sa manance celelalte alimente din farfurie. NU-l forta. Revino peste ceva timp cu alimentul refuzat. Specialistii spun sa incerci de cel putin 15 ori pana cand cand un aliment este acceptat de copil.

2. Mancati impreuna

Nu te concentra pe ce NU mananca cel mic. In schimb, creeaza o atmosfera placuta in timpul mesei, un timp de calitate in care toata lumea vorbeste, rade, glumeste si, mai ales, se mananca. Chiar daca refuza anumite alimente, vazandu-va pe voi, parintii, ca le mancati cu placere, vor fi si ei tentati sa le incerce cat de curand. .

3. Ceva cunoscut, ceva nou

Atunci cand ii pui mancare in farfurie, pune alaturi de ceva cunoscut, ce-i place copilului, si ceva nou, pe care nu l-a incercat inca. Daca refuza alimentele noi, intoarce-te la sfatul 1.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro