Al doilea DECES din cauza GRIPEI PORCINE, la Arad. Un alt bolnav este la terapie intensivă

Un bărbat de 42 de ani din Arad a murit din cauza gripei porcine, iar un ltul în vârstă de 39 de ani se află internat în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

RomaniaTV.net
26 feb. 2015, 21:26
Al doilea DECES din cauza GRIPEI PORCINE, la Arad. Un alt bolnav este la terapie intensivă

Primul caz datează de acum aproximativ trei săptămâni. Bărbatul a venit la spital cu simptomatologie destul de clară de gripă: dureri musculare, astenie, cefalee şi tuse. Starea sa s-a agravat în câteva ore, motiv pentru care a fost trecut pe plămân artificial. Starea lui a continuat să se degradeze, în ciuda tratamentului cu antibiotice, şi a fost transportat la Timişoara, unde medicii au confirmat infecţia cu virusul AH1N1, iar bărbatul a decedat.

Potrivit managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Teodora Olariu, unitatea medicală mai are în evidenţă un caz de gripă porcină. Un bărbat de 39 de ani, acesta a fost internat cu aceeaşi simptomatologie ca în cazul descris anterior, iar diagnosticul a fost confirmat de Institutul Cantacuzino, unde au fost trimise probe biologice recoltate de la pacient pentru testarea pentru virusul AH1N1.

Bărbatul este internat la Terapie Intensivă în stare foarte gravă, cu insuficienţă cardiacă, pulmonară şi renală, iar prognosticul medicilor este „foarte rezervat”, potrivit aradon.ro.

Niciunul dintre bărbaţi nu era vaccinat contra gripei.

O asistentă medicală de 47 de ani, de la Spitalul Municipal Tecuci, a murit, miercuri, după ce a contractat virusul AH1N1. Acesta este primul deces provocat de gripă, înregistrat în această iarnă în judeţul Galaţi.